Au cele mai proaste meserii, în gerul lunii ianuarie: vânzătorii și muncitorii în construcții

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dobai
Mircea Dobai

Orădenii care muncesc în aer liber au înfruntat şi în această dimineaţă cele 11 grade cu minus. Gunoierii, muncitorii în construcţii sau vânzătorii ambulanţi sunt printre cei care simt îngheţul mai tare ca oricare alţi orădeni.

Mircea Dobai, în vârstă de 52 de ani, vinde lemne lângă Piaţa Cetate. Spune că încă nu a mai prins o asemenea iarnă. Nu poartă mănuşi,  fiindcă lucrează cu bani şi îl incomodează. „Câştig cam 50 de lei pe zi. Banii îmi ajung să trăiesc de pe o zi pe alta”, a povestit Dobai. Spre norocul său, spune el, este rezistent la frig.


Petru Silaghi

Muncitorii din construcţii înfruntau şi ei gerul, în această dimineaţă. Pentru a rezista, Daniel Cosmei, stivuitorist, face pauză zece minute la fiecare oră, stând în vestiar şi consumând ceaiuri calde. Colegul său, cocoţat pe acoperişul de la Oradea Plaza, spune că, la vârsta sa, a prins şi ierni mai crunte.
„Rezist. Pe vremea lui Ceauşescu a fost şi mai rău. Dacă nu merita să lucrez, nu eram aici”, a spus Petru Silaghi, un sudor în vârstă de 50 de ani. Cei mai dezavantajaţi sunt gunoierii.



Vladimir Raţ, angajat la RER, ne-a spus că lucrează de dimineaţă până seară, chiar şi 12 ore pe zi, pentru opt milioane pe lună. „Nu ne dă nimeni ceai cald şi nici nu avem timp de pauză”, a spus Raţ.

Rat Vladimir
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite