Cercetașii orădeni confecționează gulguțe pentru împodobirea Parcului 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetaşii României, filiala Oradea, sunt în toiul pregătirilor pentru Festivalul Luminii. Evenimentul va avea loc în data de 7 mai și este un cadou pentru orădenii obosiți de prea mult stres. Festivalul va avea numere de magie și momente artistice care se vor desfășura la lumina a peste nouă mii de lumânări.

„Pregătim 10.000 de gulguţe, pe care le realizăm din lumânări îmbrăcate în suporturi de hârtie. Gulguţele le facem manual, iar hârtia pe care o folosim este reciclată”, explică liderul de unitate, Anita Gale. Cercetaşii trebuie să termine lucrările într-o săptămână, pentru a fi gata cu ocazia festivalului. „Aceste lumânări vor fi montate în parcul 1 Decembrie şi vor fi singura sursă de lumină în seara în de 7 mai”, spune Gale.
Festivalul Luminii este gândit ca un cadou pentru orădeni. „Este un pretext de a oferi un gând bun şi un moment de linişte. Vrem să facem oamenii şi să uite de griji măcar pentru câteva ore”, explică Gale. În plus, tinerii lansează un îndemn la o ieşire în aer liber şi la protejarea mediului, „Dacă economisim curent chiar şi pentru două minute, am făcut un pas înainte pentru natură”, a specificat şi cercetaşa Dana Ungur.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite