Comunitatea Couchsurfing te ajută să vezi lumea întreagă de pe canapea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Puie a văzut o parte din Europa „surfând” pe canapea
David Puie a văzut o parte din Europa „surfând” pe canapea

Comunitatea Couchsurfing numără şi câţiva membrii orădeni, gata să primească pe oricine pe canapeaua lor. Orădenii din comunitate pot să vadă lumea pe bani puţini. Singura condiţie este să-şi pună canapelele la dispoziţia călătorilor.

Călătorii în străinătate, descoperirea unor locuri noi şi legarea de prietenii cu oameni din toate colţurile lumii, totul fără a investi prea mult în cazarea peste hotare sunt doar o parte din avantajele pe care le au cei care se înscriu în comunitatea Couchsurfing. Membrii comunităţii pot, prin intermediul site-ului couchfurfing.org, să-şi găsească gazdă în orice ţară. Astfel, călătoria devine şi mai plăcută, pentru că locuind în casa gazdelor ajungi să-i cunoşti mai bine, să le vezi obiceiurile şi tradiţiile.

Orădenii, gazde pentru turişti de pretutindeni
În Oradea există deja o comunitate mică de couchsurferi. Orădeanul David Puie, de 22 de ani, a văzut deja mai multe ţări prin intermediul serviciului internaţional de ospitalitate. Aşa a vizitat Londra, de exemplu, iar în Franţa a stat o săptămână gratis, la Biarritz, oraş recunoscut pe plan european pentru condiţiile excelente de surfing. Spune că nu ai nevoie de mulţi bani ca să vezi Europa. „Am mers cu autostopul opt sute de kilometri, de la Montpellier la Reims şi am avut ocazia să şi cunosc oameni deosebiţi. De la Montpellier la Londra am zburat cu 15 euro”, povesteşte orădeanul. Csatlos Lorant este şi el un membru al Couchsurfing, însă deocamdată a jucat doar rol de gazdă. A primit în casa lui călători din Croaţia, Statele Unite ale Americii, Polonia, Franţa, Ungaria. „Sistemul se bazează pe încredere reciprocă. La fiecare profil de pe site sunt referinţe unde fiecare postează date despre alţii. Când primesc pe cineva mă uit la referinţe, consider că este destul”, a subliniat orădeanul. El spune că de când este în comunitate primeşte câte unu sau doi călători lunar.

Cum poţi de devii membru al Couchsurfing
Tot ce trebuie să faci este să te înscrii pe couchsurfing.org. Astfel poţi să-ţi găseşti gazdă oriunde în lume. Însă pentru asta trebuie tu, la rândul tău, să dovedeşti că eşti o gazdă bună pentru alţii. Orădeanul Csatlos Lorant spune că, în calitate de gazdă, oferă doar cazare şi uneori face pe ghidul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite