Ironbike organizat în premieră la Oradea : concurs pe două roţi cu adrenalină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia se desfăşoară pe un traseu de 275 de kilometri, în Munţii Pădurea Craiului. Iubitorii ciclismului montan îşi pot dovedi abilităţile în cadrul primului concurs Ironbike organizat în România, de un orădean.

Orădenii care iubesc ieşirile cu bicicleta şi sunt în formă au ocazia să participe la un maraton extrem de mountainbike pe echipe. Concursul este inspirat din celebra competiţie Ironman, a cărei variantă, puţin modificată, va avea loc pentru prima dată în România, tot la Oradea, în luna iunie. Ca urmare, Ironbike este un bun prilej de antrenament, pentru cei care vor să dovească anul acesta că sunt “oameni de fier”, întrucât concursul Ironman (Exterra Triathlon) are şi o probă de ciclism, însă pe un traseu mult mai scurt.

Traseu pentru experimentaţi
Concursul va avea loc în 15 mai. „Ideea concursului a pornit de la cel care organizează Ironman la Oradea, Szokolszky Istvan”, a declarat Bereczki Tibor, fondatorul Mountain Bike Club Oradea şi organizatorul concursului. Acesta a explicat că traseul a fost ales în aşa fel încât să poată fi parcurs rezonabil, de cei care practică cliclism montan. “Traseul are 275 de kilometri cu o difererenţă de nivel de + 4500 metri. Mai mult de jumătate din traseu este pe asfalt, însă sunt şi zone în care nu s-a mai trecut cu biciclete”, a precizat Bereczki Tibor. El a amintit aici zona Bucuroaia- Cotiglet, trecătoarea Valea Iadului sau Valea Brătcuţei. “Traseul ajunge şi la Stâna de Vale, la cota 1.200, restul este prin Munţii Pădurea Craiului, unde nu s-au mai făcut astfel de competiţii”, a explicat organizatorul. El recunoaşte însă că această competiţie nu este pentru oricine. „Singura condiţie pusă anul acesta este să ai peste 18 ani, însă de anul viitor vom cere şi experienţă la competiţii asemănătoare. Dacă nu eşti om de fier nu ai cum să faci traseul, chiar dacă e relativ uşor”, a subliniat Bereczki Tibor.
Competiţia se desfăşoară pe echipe. „Cei doi trebuie să facă tot traseul în 22 de ore. Dacă unul dintre ei abandonează, echipa este descalificată ”, a explicat organizatorul. Pe tot traseul vor fi amenajate 12 puncte de control, unde concurenţii vor primi suplimente nutritive şi apă. „Vor exista două puncte de control mai serioase, unde se va servi şi mâncare gătită”, a spus organizatorul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite