Vânătoare contracronometru: unde ne mai putem face cumpărători înainte de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii şi-au umplut coşurile cu cumpărături de Paşte
Orădenii şi-au umplut coşurile cu cumpărături de Paşte

„Adevărul de Seară” vă ajută să vă umpleţi frigiderul şi cămara în mod deştept. Magazinele mici, dar şi hypermarket-urile orădene se bucură de venirea sărbătorilor pascale deoarece încasările şi numărul de clienţi sunt în creştere.

Cumpărăturile de Paşte scot destul de mulţi bani din buzunarele românilor, iar bihorenii nu fac excepţie la acest capitol. Mihai Scarlat este unul din tinerii care au făcut cumpărăturile de Paşte din hypermarket, unde a lăsat aproximativ 400 de lei.
„E primul an în care fac toate cumpărăturile şi rămân acasă cu soţia, aşa că a trebuit să ne cumpărăm de toate pentru a avea o masă îmbelşugată de Paşte. Cred că voi ajunge cu cheltuielile până la aproximativ 500 de lei. Până acum, sărbătorile le-am petrecut împreună cu restul familiei mele sau a soţiei, dar acum programul de muncă ne-a cam stricat planurile”, a explicat Mihai. De pe lista lui de cumpărături nu au lipsit produsele tradiţionale, mielul, ouăle roşii, cozonacul sau pasca.

Venituri mai mari
Comercianţii se bucură de uşurinţa cu care bihorenii îşi dezleagă pungile de sărbători şi constată că, în unele cazuri, încasările au crescut chiar comparativ cu anii trecuţi. „Numărul de clienţi este mai mare decât de obicei şi ne-am obişnuit ca în preajma sărbătorilor să fie aşa. Cu toate că este criză, românul ştie să facă economii pentru avea parte de o masă îmbelşugată de Paşte. În comparaţie cu anul trecut, am constatat că se înregistrează încasări mai mari, dar nu sunt creşteri semnificative”, a declarat Amalia Ţurcanu, directorul unui magazin cash&carry din Oradea. La fel ca şi anii trecuţi supermarket-urile şi hypermarket-urile se întrec în oferte pentru produsele de sezon, iar preţurile au fost reduse.
Pentru cei care au rămas pe ultima sută de metri cu cumpărăturile îi informăm că în magazine mielul întreg se găseşte la preţul de 23-24 de lei kilogramul, iar drobul este la acelaşi preţ. Dacă nu vă place carnea de miel, vă puteţi orienta spre porc, preţul cotletului este cuprins între 13,99 şi 19,99 lei kilogramul, iar pulpele costă între 14,7 şi 14,9 lei. Pentru cei care preferă carnea de pasăre preţul unui kilogram de pulpe de pui este de 14,95 lei, iar pieptul de curcan dezosat poate fi găsit la preţuri între 21 şi 26,95 lei. Tradiţionalul cozonac are preţuri cuprinse între 3 şi 13 lei, iar vinul are poate fi cumpărat la preţuri între 3 şi 17 lei pentru o singură butelie.

Programul  market-urilor din Oradea

REAL 
8.00 - 18.00  - 3 aprilie
8.00-22.00 – 5 aprilie

CARREFOUR
8.00-19.00 – 3 aprilie
10.00-20.00 - aprilie

SELGROS
6.00-16.00 – 3 aprilie
7.00-22.00 - aprilie

METRO
6.00-16.00 – 3 aprilie
8.00-18.00 – 5 aprilie

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite