Studenţii au sărbătorit 230 de ani de la înființarea primei instituții de învățământ superior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de drepturi, prima instituţie de învăţământ superior din zona Bihorului, a fost inaugurată la Oradea în urmă cu 230 de ani. Universitatea din Oradea celebrează astăzi 230 de ani de învăţământ superior în municipiul de pe malul Crişului Repede.

„Mă simt privilegiată să fac parte din istoria de peste două secole a învăţământului superior de aici, mai ales că sunt orădeancă. Sper ca tradiţia să fie dusă mai departe de cei de aici, pentru ca şi alţii să se bucure de experienţe plăcute la Universitatea din Oradea”, ne-a spus Monica Popovici, absolventă de Ştiinţe Economice, promoţia 2010. 
„Prima instituţie de învăţământ superior din Oradea a fost Academia de drepturi care a luat fiinţă în anul 1780 şi a funcţionat aici până în 1934, când reforma învăţământului a transferat-o la Cluj Napoca”, a explicat Ioan Horga, decanul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale. După 1963, Oradea a beneficiat din nou de o instituţie de învăţământ superior, o dată cu înfiinţarea Institutului pedagogic, iar în 2 mai 1991 devine oficial Universitatea din Oradea, după ce în 1980 se deschide şi Institutul de subingineri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite