A nouăsprezecea ediție a Toamnei Orădene este mai săracă decât cea de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea cheltuie 200.000 de lei pentru acest eveniment, cu 75.000 de lei mai puțin decât în 2009. Organizatorii festivalului au anunţat astăzi programul Toamnei Orădene, care, în ciuda crizei, seamănă cu cel de anul trecut.

Vedetele celor trei weekend-uri de Toamnă Orădeană vor fi Horia Brenciu şi trupa Direcţia 5, care vor cânta pentru orădeni la final de festival, în Parcarea Independenţei. Tot în ultimul weekend, pe scena din centrul oraşului vor face spectacol Alex, Elena Gheorghe, Laurenţiu Duţă şi Andra, astfel încât, dacă vremea va ţine cu ei, tinerii orădeni vor putea dansa în aer liber.

„Cei mai scumpi interpreţi sunt Horia Brenciu şi Direcţia 5. Onorariile tuturor participanţilor le vom face publice după eveniment”, a spus astăzi Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură a Municipiului (CCM) Oradea. Bunoiu ne-a informat că bugetul alocat anul acesta de către municipalitate este de 200.000 de lei.

Muzică şi stand-up comedy
„Acesta va fi suplimentat cu bani din venituri proprii. Deja avem o sponsorizare de 12.000 de euro, din partea unei companii producătoare de bere”, a spus directorul CCM Oradea. Acesta a precizat că în 2009 bugetul alocat de municipalitate a fost de 275.000 de lei, la care s-au adăugat sponsorizări, ajungându-se la circa 300.000 de lei.

image

În perioada 24 septembrie – 10 octombrie, orădenii îşi pot petrece serile la CCM unde vor putea urmări spectacole de teatru, de stand-up comedy şi concerte. Primul weekend al Toamnei Orădene este dedicat promovării tinerelor talente din Oradea.

Bani rezervaţi în bugetul local
Al doilea weekend al Toamnei Orădene va fi unul folcloric, cu Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor, în parcul 1 Decembrie. Carmen Cherteş, purtător de cuvânt la Primăria Oradea, a precizat că banii cheltuiţi pe Toamna Orădeană nu afectează alte proiecte urbane. „Nu există proiecte amânate sau anulate din cauza festivalului. Fiind un eveniment anual, tradiţional, cheltuielile sunt prevăzute în bugetul local”, a spus Carmen Cherteş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite