Orădenii sunt ademeniți către ștrandurile ungurești și prin transportul la prețuri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de jocuri de apă, tobogane, bazine cu apă caldă sau rece, jacuzzi în aer liber sau în spaţii închise sunt câteva dintre ofertele din ţara vecină. Ca să fie siguri că românii au toate facilităţile ca să le treacă pragul, maghiarii asigură şi transport, de două ori pe săptămână, până la poarta ştrandurilor.

Alungate de caniculă, zeci de persoane trec graniţa pentru a se bălăci la unul dintre cele mai mari ştranduri din Europa. Intrarea costă între 25 şi 50 de lei, pe când la un ştrand în Băile Felix, un bilet este de 30 de lei pentru mai puţine servicii.

Aproape de casă
Aquaparkul Hajduszoboszlo, din Ungaria, situat doar la câţiva zeci de kilometri de Oradea, este luat cu asalt de tot mai mulţi bihoreni care refuză să mai frecventeze ştrandurile locale. Motivul: Aquaparkul este mult mai mare, preţul de intrare este pentru buzunarele tuturor şi sunt multe jocuri distractive. Pentru a fi siguri că orădenii au cu ce să ajungă, o firmă de transporturi organizează în fiecare miercuri şi sâmbătă curse directe până în Hajduszoboszlo. În această dimineaţă, aproape 30 de persoane din Băile Felix şi Oradea au plecat să se bălăcească în Ungaria. Cei mai mulţi sunt atraşi de tarifele mici. „Nu merg la ştranduri aici la noi. În Ioşia, în special, dar şi în Municipal apa este foarte murdară”, a mărturisit Şomgyi Andraş, din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite