Veşti bune pentru şomerii din Oradea: vin americanii și creează locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un producător american de electronice spaţiale şi militare va investi peste şase milioane de euro la Oradea. Parcul Industrial Eurobusiness a reuşit să „fure” un investitor din SUA, interesat iniţial de un parc de lângă Cluj-Napoca.

Corporaţia Plexus, furnizor de echipamente electronice pentru industria spaţială şi militară a SUA, va deschide o hală de producţie în parcul industrial, promiţând să angajeze, până la sfârşitul lui 2011, aproape 200 de persoane. Delia Ungur, administratorul parcului, crede că motivul pentru care compania americană a ales oraşul nostru în detrimentul Clujului este preţul scăzut al terenului şi apropierea de Occident. „Terenul costă 8 euro pe metru pătrat”, a spus Delia Ungur. Aceasta a precizat că Plexus funcţionează deja la Sântion, la aproape 10 km de Oradea. „Din 2009, americanii au deschis la Sântion două spaţii, unde lucrează 35 de persoane. Iniţial, erau interesaţi de Cluj, dar au testat piaţa şi au decis să investească în parcul industrial de aici”, a explicat Delia Ungur. La inaugurarea punctului de lucru de la Sântion, Mike Buseman, vicepreşedinte operaţiunile de producţie la Plexus, susţinea că atuurile Oradei sunt costul redus al forţei de muncă şi absolvenţii de inginerie electronică de la universitate.

Din China, la Oradea
Consilierii locali au aprobat miercuri concesionarea celor aproape nouă hectare din Parcul Industrial. Potrivit primarului Ilie Bolojan, investiţia de la Oradea este prima realizată de către cei de la Plexus în Europa de Est, fiind până acum prezenţi doar pe piaţa din SUA, China şi Scoţia.
„Reprezentanţii Plexus s-au angajat să investească 6,2 milioane de euro, până în toamna lui 2011. Construirea fabricii va începe în octombrie”, a spus primarul Oradei. În cazul în care americanii nu vor finaliza investiţia la timp vor plăti penalităţi de 250 de euro pe zi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite