Patroana Orser, Maria Schutz, este judecată la Tribunalul Bihor pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul Mariei Schutz a ajuns la Tribunalul Bihor după ce Curtea Constituţională a respins cererile avocaţilor săi. Procesul a stagnat aproape un an. Între timp, Maria Schutz a fost audiată şi ca martor în dosarul în care este arestat senatorul Cătălin Voicu.

Curtea Constituţională a retrimis dosarul în care Maria Schutz este judecată pentru înşelăciune Tribunalului Bihor. „Primul termen a fost fixat pentru 22 mai”, a declarat Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.
Procesul Mariei Schutz a stagnat timp de aproape un an, pe rolul Curţii Constituţionale. Curtea a decis să respingă excepţiile de neconstituţionalitate invocate de avocaţii Mariei Schutz şi a retrimis dosarul instanţei bihorene. Schutz, alături de Mihai Ciobanu, Corneliu Popa şi Ion Dascălu, a fost trimisă în judecată în 2007, de Direcţia Naţională Anticorupţie. Procesul a fost suspendat în aprilie 2009.
Maria Schutz, manager al unor societăţi agricole din Bihor, Dolj şi Braşov, a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi bancrută frauduloasă, în formă continuată. Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului este judecat în acelaşi dosar pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, în timp ce Mihai Ciobanu, fost director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului este judecat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Ion Dascălu, asociat la S.C. Sere Codlea S.A. - pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată. Potrivit rechizitoriului, „Maria Schutz, cu sprijinul lui Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai, a indus în eroare Agenţia Domeniilor Statului cu ocazia încheierii şi derulării contractelor de privatizare a societăţilor comerciale Orser SA Oradea şi Sere Codlea SA Braşov”. Prejudiciul creat Agenţiei Domeniilor Statului de cele patru persoane este de peste cinci milioane de euro. Maria Schutz nu a putut fi contactată.

Citată la DNA în cazul Voicu
Maria (Lili) Schutz, a fost audiată săptămâna trecută la DNA în dosarul senatorului Cătălin Voicu. Ea apare în stenogramele conversaţiilor dintre Voicu şi diverse persoane, aflate în dosarul DNA în baza căruia procurorii au cerut arestarea acestuia. Schutz a declarat, la intrarea în DNA, că a fost citată în calitate de martor în legătură cu intervenţia lui Voicu în dosarul său de pe rolul Tribunalului Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite