PORTRET / Marius Molan, avocatul care a făcut din pasiunea pentru modă o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius a luat pentru prima oară contact cu lumea modei la 23 de ani, când o firmă care avea deschisă o frabrică în lon în Oradea i-a propus să facă un shooting pentru catalogul lor de produse care erau comercializate în Belgia.

PROFIL
NĂSCUT. 1 decembrie 1972, Oradea
FAMILIE. Căsătorit, nu are copii
EDUCAŢIE. Facultatea de Ştiinţe Juridice din Oradea

A fost fotomodel, iar acum are propria lui agenţie de modeling. Spune că îi place să promoveze stilul în vestimentaţie şi nu numai.„De mic am fost pasionat de modă şi de tot ceea ce ţine de acest domeniu. Momentul în care am realizat acel catalog de produse a fost unul de inspiraţie pentru mine. Atunci mi-a venit ideea de a face o carieră în modeling, cu toate că am început destul de târziu”, povesteşte Marius.

Organizează evenimente
Cu toate că a participat la prezentări ca şi model, nu şi-a făcut din asta o profesie. În schimb, a făcut o carieră în avocatură şi şi-a deschis o agenţie de modeling. „În 2006 m-am hotărât să deschid o agenţie de modeling dedicată exclusiv băieţilor. La ora aceea bărbaţii nu erau încurajaţi în acest sens. Am fost primii care am deschis aşa ceva în Oradea. Mi-a trebuit foarte mult curaj să deschid o agenţie de modeling într-un oraş în care magazinele care vindeau articole de vestimentaţie sportive erau la mare căutare şi încă sunt”, spune orădeanul.
Cu toate că are succes în calitate de avocat al unor firme străine, majoritatea din Bucureşti, dar şi din Oradea, Marius s-a axat tot mai mult pe modelingul ca şi afacere şi promovare a vestimentaţiei casual şi elegant pentru diferite ocazii.
„Şi ca avocat promovez şi apăr imaginea clienţilor mei. Aceste două preocupări ale mele merg mână în mână. Îmi place să-mi organizez propriile evenimente şi reuşesc acest lucru tot cu sprijinul partenerilor mei de business”, spune orădeanul.
La evenimente organizate de el, Marius a avut alături invitaţi de marcă din lumea modei, precum Cătălin Botezatu sau Mihai Albu. „Încet încet, această pasiune a mea s-a transformat într-un business şi îmi place foarte mult ceea ce fac acum”, spune orădeanul.
Şi cum îi stă bine unui model şi bărbat care se învârte în lumea modei, Marius are o garderobă foarte bogată şi de la el din şifonier nu lipsesc costumul, pantofii şi cămăşile de calitate. „Din garderoba unui bărbat nu au voie să lipsească pantofii de calitate, costumul, cămăşile, indiferent de clasa socială din care face parte”, spune orădeanul.
Marius crede că modelingul este un mod de viaţă şi că asta încearcă el să le transmită fetelor şi băieţilor care vin la agenţia lui. „Cei care vor să ajungă modele trebuie să-şi dorească foarte mult asta şi să fie un model pentru alţii, în primul rând în materie de vestimentaţie”, spune Marius.

Întrebări şi răspunsuri

Care dintre cele două preocupări ale tale îţi place mai mult?
Bineînţeles, îmi place să mă ocup de modeling, este pasiunea mea încă de când eram copil. Aş vrea ca orădenii să fie mai cultivaţi în ceea ce priveşte moda, iar oraşul să fie un oraş european important.

La ce vârste pot să-şi înceapă o carieră în modeling fetele şi băieţii?
Fetele pot să înceapă o carieră în modeling mai devreme decât băieţii. Fetele de la 14 ani, iar băieţii de la 16 ani.

Ce-i place
Îi place să facă sport. Merge în fiecare zi la sală sau aleargă în aer liber când se încălzeşte afară. Îi plac foarte mult călătoriile, îi place să asculte muzică bună. Îşi iubeşte oraşul.

Ce nu-i place
Marius spune că nu-i place bădărănia, ipocrizia şi mai ales lipsa celor şapte ani de acasă. Nu-i plac oamenii care merg îmbrăcaţi sport la restaurant sau în cluburi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite