Cea mai mare concurenţă din ultimii ani, la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de candidaţi, din ţară şi din străinătate, au concurat pe 440 de locuri. Pentru transparenţă maximă şi pentru a nu putea fi acuzaţi de ilegalităţi, reprezentanţii facultăţii au chemat presa, în premieră, la selectarea comisiilor şi a subiectelor.

Bântuiţi de fantoma scandalului diplomelor, reprezentanţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea au încercat să organizeze în acest an o admitere transparentă şi corectă. Subiectele şi componenţa comisiei de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a eventualelor contestaţii stabilite chiar în această dimineaţă, înainte ca viitorii studenţi să intre în sălile de examen, au fost prezentate şi reprezentanţilor presei.
„Am făcut la fel în fiecare an, dar eram mereu acuzaţi de ilegalităţi. Din acest motiv, pentru maximă transparenţă, am chemat şi presa la tragerea la sorţi a comisiilor şi a subiectelor”, a spus, în această dimineaţă, Ovidiu Burtă, secretarul ştiinţific al Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea.

Viitori studenţi sceptici
Tot o premieră este şi faptul că examenul de admitere la Oradea s-a desfăşurat în aceeaşi zi cu cele din centrele universitare mari, precum cele din Timişoara sau Cluj-Napoca. „Faptul că s-au înscris atâţia candidaţi arată că ne-a crescut credibilitatea”, a mai spus Burtă, referitor la  faptul că au fost, în medie, doi candidaţi pe un loc. La instructajul profesorilor, Gheorghe Mermeze, prodecanul FMF Oradea, le-a atras atenţia  supraveghetorilor de sală asupra obligaţiei de a verifica minuţios identitatea fiecărui candidat. „Să respectăm pas cu pas metodologia, pentru a nu putea fi acuzaţi de nimic”, a spus Mermeze. Transparenţa examenului de admitere nu i-a impresionat pe candidaţii la titlul de student la FMF Oradea.
„Să nu uităm că suntem în România, aici orice ilegalitate este posibilă”, a spus Raul Sărăcuţ, în vârstă de 19 ani, unul dintre sutele de tineri care aşteptau astăzi, în înghesuială, să intre la examen. Acesta a spus că a ales să studieze medicina generală la Oradea fiindcă e aproape de casă şi fiindcă facultatea are cele mai mici taxe din ţară. „Şcoală se poate face oriunde. Cap să ai”, a spus Raul Sărăcuţ.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite