O locomotivă din 1905 se intersectează cu „surorile” sale de ultimă generaţie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea are de astăzi un nou simbol, menit să atragă turiştii. Regia autonomă de transport local OTL a amplasat în centrul oraşului o locomotivă veche, fabricată în 1905, la Katharinahutte, la Rohrbach/St Ingbert.

Din 1906 până în 1994, vechea locomotivă a transportat marfă la uzine şi la gară, în Oradea. Timp de mai bine de zece ani, pe vechea locomotivă s-a aşternut praful, într-unul dintre depozitele OTL, dar acum aceasta are şansa să strălucească din nou, lângă parcul 1 Decembrie din Oradea. 

Clopot, în loc de claxon

„Lucrările de reconstrucţie au durat patru luni şi au presupus recondiţionarea şasiului şi a caroseriei. Instalaţia electrică, motorul şi partea de acţionare n-au mai putut fi refăcute. Clopotul acţionat manual, care servea drept claxon pe vremuri, este cel original”, a spus, astăzi, Carmen Tocuţ, purtător de cuvânt la OTL.

image

Dă click pe poză pentru a vizualiza o galerie foto

„Ne dorim ca locomotiva Siemens să devină un punct de atracţie al oraşului, care să sublinieze tradiţia industrială a zonei”, a spus Carmen Tocuţ. Inaugurarea oficială a locomotivei va avea loc după Paşte.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite