Procurori orădeni cu venituri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel însumează peste 1,1 milioane de lei anual. Patru dosare au fost rezolvate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, contra unui salariu de 100.000 de lei.

Numărul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea este de 11, potrivit unui document trimis redacţiei „Adevărul de Seară“, ediţia de Oradea. Cel mai mic salariu este cel al procurorului Adrian Pantea, care, conform declaraţiei de avere completate în 2009, a primit peste 30.000 de lei de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi aproape 60.000 de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Majoritatea salariilor sunt însă peste 80.000 de lei pe an.

Un dosar, 25.000 de lei
Cel mai mare venit îl are, tot potrivit declaraţiei de avere, şeful parchetului, procurorul general Valentin Mirişan. Acesta figurează cu 135.000 de lei anual. La un simplu calcul, cei 11 procurori primesc într-un an salarii în valoare de peste 1,1 milioane de lei. Asta înseamnă o medie de peste 100.000 de lei pe cap de procuror. Având în vedere că numărul dosarelor trimise în judecată anul trecut sunt 44, pe cap de procuror revine, în medie, un dosar la fiecare trei luni. Tot o medie arată că un singur dosar trimis în judecată de procurorii orădeni costă 25.000 de lei.

Dosare de mită sau corupţie nesoluţionate
Dosarele trimise în judecată anul trecut de procurorii de la Parchetul pe lângă Curtea de Apel Oradea se referă la infracţiuni contra persoanei, infracţiuni contra patrimoniului, evaziune fiscală şi infracţiuni care aduc atingere a unor relaţii privind convieţuirea socială. Procurorii au atribuţii să soluţioneze dosare în care sunt implicaţi poliţişti, avocaţi, magistraţi, notari, executori judecătoreşti. Niciun dosar de mită sau de corupţie nu a fost rezolvat însă anul trecut. Printre dosarele încă nesoluţionate de procurorii orădeni se numără şi cel al accidentului de la Oradea Plazza, petrecut în urmă cu un an, în urma căruia un orădean şi-a pierdut viaţa şi alţi trei au fost grav răniţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite