TIMP LIBER: Artiştii orădeni de hip hop dau în weekend strada pe supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Olaru (dreapta) vrea să-i iniţieze pe tineri în arta graffiti
Claudiu Olaru (dreapta) vrea să-i iniţieze pe tineri în arta graffiti

Artişti graffiti, cântăreţi şi dansatori de hip hop din Oradea fac spectacol, pe holurile unui centru comercial. Cei mai talentaţi artişti urbani vor realiza un show plin de muzică şi culoare, într-un spaţiu neconvenţional.

Graffiti-uri uriaşe, street dance şi concursuri de rime improvizate sunt reunite în evenimentul denumit Homo Urbanus. „Acţiunea este dedicată tinerilor. Ne dorim să-i aducem împreună şi să-i încurajăm în manifestărilor lor artistice, din cele mai variate domenii ale culturii moderne”, a spus Camelia Morar, manager comunicare la Era Shopping Park Oradea, unde se desfăşoară spectacolele.

„Rap battle“
Patru tineri din grupul oradeAKing îşi vor pune la încercare talentul şi creativitatea pentru a transforma uriaşele panouri albe în adevarate opere de artă urbană. Peste 80 de sprayuri cu vopsea vor fi folosite pentru ca ideile artiştilor să prindă viaţă.
„Îmi voi scrie semnătura, în stil graffiti. Voi desena personaje ale culturii urbane, hiphop”, a spus Claudiu Olaru, care îşi semnează lucrările cu Bose-One şi care avea doar 17 ani când a realizat primul său graffiti. În timp ce el şi alţi trei împătimiţi vor da o nouă viaţă panourilor, membrii trupei de  b-boying H2O le vor arăta tuturor celor prezenţi de ce sunt în stare câţiva tineri pasionaţi de dans şi muzică hiphop. Aceştia vor pune în scenă câteva numere impresionante, pregătite special pentru publicul orădean.

Exemplu pentru tineri
Pe fundalul muzicii antrenante care vă răsuna întreaga zi, cei mai talentaţi vorbitori se vor întrece într-o competiţie fascinantă de poezie experimentală, creată pe moment, denumită în cultura americană „rap battle”. „Ne dorim să încurajăm, să orientăm şi susţinem elevii din Oradea în aceste direcţii ale artei moderne. Proiectul nostru are ca scop impulsionarea sentimentului creativ în rândul tinerilor din şcoli generale şi licee”, a spus Claudiu Olaru. La eveniment vor participa tineri de la mai multe şcoli şi licee din Oradea.

RECOMANDĂRI

Iubitorii de cărţi din Oradea, la a doua „lectură urbană”

aaaa


Iubitorii de cărţi şi nu numai sunt aşteptaţi să se alăture în această seară organizatorilor evenimentului „Lecturi urbane”, care are loc astăzi, în incinta Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai, de la orele 17.00. Toţi orădenii interesaţi vor primi pe loc câte o carte de citit. Dacă vor dori se vor putea lansa în dialoguri pe temele cărţilor citite. Alina Gâdoiu, unul dintre  organizatorii locali ai evenimentului, ne-a informat că orădenii vor putea să aleagă din peste 300 de cărţi, donate în şase puncte de colectare. „Prin această activitate culturală promovăm cititul în spaţii mai mult sau mai puţin neconvenţionale, şi vrem să ne extindem pe viitor în mijloacele de transport în comun şi spaţiile verzi”, a spus Alina Gâdoiu.

La Megastar Ungaria

vvv

Renata Tolvai (19 ani) urcă din nou, în această seară, pe scena Megastar Ungaria. Ea va încerca să impresioneze atât juriul, care oricum nu are decât cuvinte de laudă la adresa ei, cât şi publicul maghiar, cel care trebuie să o voteze. Monica Molnar, profesoară de canto, ne-a spus că Renata va cânta piesa „Empire State of Mind”, a Aliciei Keys, putând fi votată prin sms la numărul 1288, cu textul Renata.

Icoane ardeleneşti

O expoziţie de icoane româneşti, din Ţara Oltului, Făgăraş, Şcheii Braşovului şi Nicula, precum şi de piese de tezaur aparţinând instituţiei muzeale orădene, va fi vernisată astăzi, în Ungaria. Evenimentul cultural este organizat de către Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor”, la Muzeul Munkacsy Mihaly din Bekescsaba, Ungaria. Expoziţia se numeşte „Vechi icoane româneşti pe sticlă din Transilvania”.

Cavalerii felinarelor târzii

aaaa

Tudor Gheorghe concertează astăzi pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Spectacolul „Cavalerii felinarelor târzii” va cuprinde piese cântate în premieră la Oradea şi va începe la orele 19.00.  În funcţie de locul din sală, preţul unui bilet poate fi de 50 sau 60 de lei. Melomanii mai au parte de un concert luni, oferit de către cunoscutul Ştefan Hruşcă. Biletul la concertul de colinde costă 50 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite