EXCLUSIV: Fotbalistul Ramses Gado rămâne în arest până pe 2 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul, acuzat de implicare în lupte de câini, a serbat împlinirea vârstei de 28 de ani în arestul poliţiei maghiare. Consulatul Român de la Budapesta a făcut demersuri pentru a afla situaţia fotbalistului Ramses Gado, reţinut de trei luni.

Demersurile au fost făcute de şeful secţiei consulare a Ambasadei României din capitala Ungariei, Marin Ursuţ, la sesizarea redacţiei „Adevărul de Seară”. Oficialităţile au aflat de la Poliţia Ungară ultimele noutăţi desprte fotbalistul orădean Ramses Gado, reţinut încă din luna martie în arestul Poliţie din Budapesta. „Puteam să solicităm ca poliţia să ne permită să mergem la Ramses Gado, în arest, dar nu este cazul să facem acest lucru, doar dacă ne cere el. Se fac încă cercetări, iar orice intervenţie a noastră nu ar fi justificată acum. Nu vrem să influenţăm în niciun fel ancheta poliţiei. În plus, nu se pune problema de abuzuri împotriva cetăţeanului român. El este reţinut în baza unor probe evidente”, a declarat Marin Ursuţ.

Riscă închisoarea
Reprezentanţii diplomatici de la Budapesta îl vor sprijini pe Ramses Gado doar în cazul în care acesta va solicita ajutorul lor. Până la această oră, niciun aparţinător al fotbalistului orădean nu a cerut intervenţia consulatului. Potrivit informaţiilor primite de diplomaţii români, Ramses Gado va rămâne în arestul Poliţiei Capitalei maghiare, până pe data de 2 iulie.
„Probabil că până la aceea dată se va finaliza ancheta. Dacă nu, Ramses Gado va trebui eliberat. Asta dacă procurorii nu aduc alte probe, care i-ar putea prelungi şederea în arest”, a mai spus Ursuţ. În cazul în care va fi găsit vinovat pentru participare la lupte ilegale de câini, Rases Gado riscă până la trei ani de închisoare. Fotbalistul orădean a sărbătorit împlinirea vârstei de 28 de ani, pe 9 mai, în arestul poliţiei din capitala Ungariei. Nu a avut însă dreptul la vizite.

Poliţiştii nu au încheiat cercetările
Poliţiştii maghiari efectuează încă investigaţii în cazul grupului de persoane care au participat la o luptă ilegală de câini, la perferia Budapestei. „Investigaţia a fost iniţiată împotriva infracţiunii de organizare ilegală de lupte cu animale. Poliţiştii au interogat 16 persoane ca martori, dintre acestea două – antrenorul şi proprietarul unuia dintre câini – se află în arest preventiv, ceilalţi fiind cercetaţi în libertate”, a declarat Papp Peter, purtător de cuvânt al Poliţiei din Budapesta. Detectivii aşteaptă rezultatul unor expertize, după care se vor realiza alte confruntări.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite