Afacerile de timp liber din Oradea rămân în topul profiturilor, și pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii amatori de fotbal scot afacerile cu terenuri sintetice din criză
Orădenii amatori de fotbal scot afacerile cu terenuri sintetice din criză

Indiferent că afară sunt -10 grade Celsius sau +30 de grade Celsius, terenurile de fotbal sunt mereu pline. Deşi au apărut tot mai multe terenuri sintetice de fotbal în ultimii ani în Oradea, criza nu şi-a lăsat amprenta în această afacere.

Accesibilitatea face ca fotbalul pe teren sintetic să fie preferat de orădeni, în detrimentul altor activităţi. Este comod, ieftin şi relativ aproape de casă, având în vedere că aproape în fiecare cartier din oraş există un astfel de teren. Majoritatea orădenilor care joacă fotbal preferă terenurile sintetice cu instalaţie de iluminare, unde se programează de regulă seara şi joacă o oră sau o oră şi jumătate.
„Noi mergem la fotbal o dată pe săptămână, pentru mişcare, relaxare şi bineînţeles pentru berea de după. Mergem în fiecare luni, de la zece seara. Acum mai fac o echipă colegii de la birou şi voi merge şi cu ei, într-o altă zi. Ne prinde bine o activitate de acest gen, atât fizic, cât şi psihic. Condiţiile sunt foarte bune”, spune Felix Tighel, jucător amator de fotbal pe teren sintetic.

Clienţi în fiecare zi
Proprietarii unor astfel de terenuri se pot declara mulţumiţi pentru că au clienţi în fiecare zi, iar profitul nu întârzie să apară. „Avem clienţi la terenuri în fiecare zi. Oamenii vin la fotbal mai degrabă decât să iasă în oraş la bere. Măcar fac mişcare şi nu cheltuie la fel de mulţi bani. Terenurile sunt rezervate de obicei seara după ora 18, când se încheie ziua de muncă”, spune Ion Marin, proprietarul unor terenuri de fotbal cu gazon sitetic. 
„Noi am deschis aceste terenuri în primul rând din pasiune pentru fotbal.  Este bineînţeles şi o afacere, dar în primul rând o privim ca pe o pasiune. Avem clienţi fideli care vin la noi deja de patru ani, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră.”, spune Adrian Ţeţ, administratorul unor terenuri de fotbal din Oradea.

Cât ne costă o ieşire la fotbal, în gaşcă
Terenurile sunt deschise până noaptea la ora 1.00. Pentru o oră de fotbal pe teren sintetic o persoană plăteşte între de 7 şi 10 lei. Pentru a închiria terenul o oră echipele plătesc între 80 şi 120 de lei, în funcţie de teren. Pe un teren sintetic pot juca 12 persoane. Unele firme acordă şi alte facilităţi, cum ar fi acces la saună, duş, iar vara piscină.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite