Interpreta de muzică populară Paula Lezeu este mica privighetoare a Bihorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Lezeu
Paula Lezeu

Artista a debutat ca interpretă de muzică populară la numai 10 ani şi are la activ peste 50 de spectacole şi zeci de premii. Pentru că i-a plăcut întotdeauna muzica populară, deoarece părinţii ei ascultă mult acest gen de muzică, Paula a vrut de mică să ajungă o cunoscută intepretă de muzică populară.

PROFIL
Născută: 31 ianuarie 1996, Beiuş, judeţul Bihor
Familie: Are un frate mai mare
Studii: Elevă în clasa a VII-a la Liceul „Nicolae Bolcaş” din Beiuş; Anul III la Şcoala Populară de Artă „Francisc Hubic” din Oradea, Secţiunea canto popular

Pentru că i-a plăcut întotdeauna muzica populară, deoarece părinţii ei ascultă mult acest gen de muzică, Paula a vrut de mică să ajungă o cunoscută intepretă de muzică populară. Şi nu i-a fost greu deloc să-şi îndeplinească dorinţa, pentru că părinţii au susţinut-o de la bun început. „Avea zece ani când ne-a spus că vrea şi ea să cânte pe scenă şi vrea să ajungă o interpretă de muzică populară cunoscută”, a spus Florentina Lezeu, mama Paulei.

Îndrăgostită de scenă
Paula a debutat la doar 10 ani cu un spectacol organizat de 8 martie. Atunci fetiţa a urcat pentru prima oară în viaţa ei pe scenă şi cu toate că avea mari emoţii a cântat foarte bine, iar aplauzele publicului au încurajat-o să continue să se perfecţioneze. „Înainte de a începe să o ducem la spectacole şi la pregătire, am dus-o la un profesor de muzică. Acesta ne-a spus că merită să investim în ea şi să o susţinem pentru că este foarte talentată şi are o voce foarte bună”, spune mama fetei.

Paula are tot sprijinul părinţilor, dar şi al directorului ansamblului din care face parte. Artista este membră a ansamblului focloric „Auşana”, alături de acesta a participat la peste 50 de spectacole în ţară şi în Ungaria. La acestea se mai adaugă zeci de premii obţinute la diferite concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică populară. „Am participat la foarte multe spectacole şi concursuri. Îmi place să urc pe scenă şi să cant. De fiecare dată am emoţii, dar odată ce încep să cânt îmi trece”, a mărturisit Paula.

O mică vedetă
Fata este elevă în clasa a VII-a iar colegii şi profesorii o susţin foarte mult în ceea ce face. „Colegii o sună să-i spună că au văzut-o în ziar sau la televizor şi îi sar tot timpul în apărare dacă greşeşte când este ascultată la vreo materie. Sunt foarte mândri de ea şi o susţin”, a mai spus mama tinerei.

Paula are repertoriu propriu format din cântece culese de la bătrânii din zona Beiuşului. Părinţii ei o ajută foarte mult din acest punct de vedere. „Noi mergem să vorbim cu bătrânii din satele de pe lângă Beiuş. Ducem un casetofon şi îi înregistrăm. Ei ne cântă piese vechi din popor pe care apoi le mai retuşăm noi. Încercăm să-i facem un repertoriu propriu”, a adăugat mama interpretei.
Aşadar, după nici patru ani de când a urcat primă oară pe scenă, Paula este o mică vedetă, ea fost invitată la diferite emisiuni la televiziuni locale şi naţionale şi colaborează cu casa de cultură „Miron Pompiliu” din Ştei.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi s-a întâmplat vreodată să te încurci în timpului unui spectacol?
Nu, nu mi s-a întâmplat niciodată. Am avut de multe ori emoţii foarte mari, dar când am început să cânt mi-au trecut.

Ce planuri de viitor ai?
Aş vrea să ajung o cunoscută interpretă de de muzică populară şi să mă fac profesoară de muzică.

Ce-i place
Paulei îi place să mănânce clătite şi peşte. Îi place să facă curăţenie în casă şi să încerce noi reţete de prăjituri, dacă o ajută mama ei. Tânăra mai spune că-i place să cânte la pian şi să danseze.

Ce nu-i place
Paulei nu-i place să spele vasele, nu-i place să mănânce fasole şi spune că nu prea o încântă să se trezească dimineaţa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite