Un poliţist bihorean prins băut la volan, pentru a doua oară, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent bihorean a făcut un accident după ce a urcat la volanul maşinii băut şi cu permisul suspendat. Procurorii orădeni au propus astăzi arestarea lui Vasile Bodnărescu, angajat în cadrul postului de poliţie din Ciumeghiu.

Agentul Vasile Bodnărescu, de 37 de ani, a fost dus în această dimineaţă la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Subofiţerul a refuzat să facă declaraţii. După două ore de audieri,  procurorii l-au trimis în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. „Magistraţii au decis arestarea preventivă pentru zece zile. Poliţistul a făcut recurs”, a declarat judecătorul Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Prima suspendare
Poliţistul a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, fiind acuzat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a intrat cu maşina într-un stâlp de curent din localitate, după care a fugit de la locul accidentului. Pe lângă că era băut, subofiţerul circula cu permisul suspendat, tot pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Ca urmare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început ieri urmărirea penală faţă de poliţistul în vârstă de 37 de ani, din localitatea Avram Iancu, pentru săvârşirea a patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. „Acesta, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2011, la ora 2.40, după ce a consumat în prealabil băuturi alcoolice, a condus autoturismul personal pe direcţia de mers Gurbediu - Avram Iancu şi efectuând o depăşire neregulamentară a acroşat un alt autoturism. Din cercetări s-a stabilit că învinuitul avea o alcoolemie de 1,80 grame la mie”, a declarat Dorel Moţiu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Săptămâna trecută, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, deşi a consumat băuturi alcoolice şi avea permisul de conducere suspendat, subofiţerul s-a urcat din nou la volan.

A intrat în stâlp
„Acesta a condus autoturismul pe traseul Gurbediu - Salonta şi din neatenţie a lovit un stâlp de curent, după care a părăsit locul accidentului, fără a aştepta sosirea organelor de poliţie. Identificat ulterior, s-a constatat că avea o concentraţie de 0,68 grame de alcool, la sută, conform aparatului alcooltest”, a spus Dorel Moţiu.

Poliţistul, suspendat din funcţie
Poliţistul Vasile Bodnărescu a fost suspendat din funcţie, după ce a fost reţinut de procurori, a anunţat în această dimineaţă inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor. Subofiţerul este angajat ca poliţist în cadrul IPJ din mai 2009, după ce s-a transferat de la Poliţia de Frontieră.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite