Patroana firmei de recrutări "Casa Antonio", din Oradea, este de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei înşelaţi, Costel Crişan, nu va mai apela la firme de recrutări. Camelia Botnar, femeia care este suspectată că a înşelat sute de şomeri, cărora le-a promis un loc de muncă în străinătate, este de negăsit.

Oamenii legii continuă ancheta, până la acest moment fiind audiaţi peste o sută de păgubiţi. Deocamdată însă, femeia este de negăsit.
„Poliţia s-a sesizat din oficiu în acest caz şi a demarat cercetările. Până în acest moment au fost audiate peste o sută de persoane şi a fost începută urmărirea penală împotriva suspectei, pentru înşelăciune”, a declarat pentru Adevărul de Seară Oradea inspector principal de poliţie Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor. „Suspecta a fost dată în consemn la frontieră”, a adăugat sursa citată.

Sute de păgubiţi
Potrivit unor surse neoficiale însă, Camelia Botnar ar fi fugit din ţară, cu mult înainte ca păgubiţii să se prindă că au fost înşelaţi. Firma „Casa Antonio” a dat anunţuri la mica publicitate cum că intermediază locuri de muncă în străinătate. Sute de şomeri au sperat să-şi găsească un loc de muncă dincolo de graniţă şi au dat buzna la firmă. Fiecare a plătit pentru început 40 de lei, pentru a fi introduşi în baza de date a firmei. La scurt timp erau anunţaţi că firma le-a găsit un loc de muncă şi mai au de plătit 120 de euro, asigurare.
Aşa a păţit şi Costel Crişan (33 de ani), din Marghita. Bărbatul a fost anunţat în două zile de la înscrierea în baza de date a firmei că trebuie să plătească cei 120 de euro şi că la 28 iunie va pleca în Elveţia, unde va fi administrator la un centru de refugiaţi, pentru 2.000 de euro lunar. În ziua în care urma să semneze contractul, bărbatul a constatat că reprezentanţii firmei sunt de negăsit. Sute de oameni au aşteptat ore în şir în faţa sediului societăţii, înainte să-şi dea sema că au fost înşelaţi. „Nu cred că o să ne mai recuperăm banii. Dar eu vreau ca reprezentanţii firmei să plătească pentru ce au făcut”, a declarat Costel Crişan pentru Adevărul de Seară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite