Tatăl acuzat de viol a cerut să fie judecat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iosif Kralocki este acuzat că timp de doi ani şi-a abuzat fiica
Iosif Kralocki este acuzat că timp de doi ani şi-a abuzat fiica

Procurorii au renunţat la acuzaţiile aduse împotriva mamei fetei din lipsă de probe. Judecătorii din cadrul Tribunalului Bihor au dispus, faţă de mama adolescentei abuzate, măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Iosif Kralocki, bărbatul acuzat că timp de doi ani şi-a abuzat sexual fiica de 15 ani, a solicitat judecătorilor din cadrul Tribunalului Bihor să fie pus în libertate.
„În data de 9 februarie, instanţa a respins cererea privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara formulată de inculpat. Se menţine starea de arest preventiv a inculpatului”, a declarat, pentru Adevărul de Seară, Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.
Faţă de tatăl adolescentei, magistraţii au păstrat măsura arestării, dar faţă de mamă, Hajnalka Kralocki, chiar şi procurorii au fost mai indulgenţi. „Probele împotriva ei nu sunt foarte solide”, a mărturist o sursă din cadrul anchetei. Încă din luna ianuarie, judecătorii au dispus faţă de Hajnalka Kralocki măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Cei doi copii minori sunt instituţionalizaţi
În perioada în care părinţii sunt aduşi în faţa legii, cei doi copii minori, Szandi şi Krisztian, rămân instituţionalizaţi în regim de urgenţă. „Minorii sunt bine. Ei au fost deja consiliaţi. Merg la şcoală şi la grădiniţă. Desfăşoară aceleaşi activităţi ca şi copiii obişnuiţi, doar că sunt instituţionalizaţi şi se află în grija statului”, a spus Szarka Arpad, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor. În urmă cu patru zile, instituţia a solicitat instanţei menţinerea stării de plasament în regim de urgenţă a celor doi minori.
În tot acest timp, în instanţă, Szandi va fi apărată şi de un avocat din oficiu. „Printr-o adresă oficială, instanţa a solicitat Primăriei Oradea desemnarea unui tutore pentru victimă”, a precizat Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.
Iosif Kralocki, arestat pentru viol, pe 30 noiembrie, susţine în continuare că este nevinovat. Potrivit anchetatorilor, bărbatul şi-ar fi abuzat sexual fiica bolnavă psihic în ultimii doi ani. Kralocki figura în evidenţele Administraţiei Sociale Comunitare Oradea ca îngrijitor personal.

Krisztian a fost consiliat de specialişti
Fiul cel mic al cuplului Kralocki, Krisztian, a fost insituţionalizat în decembrie 2009. Procurorii bihoreni au decis să îl plaseze în grija statului, existând suspiciuni că băiatul ar creşte în condiţii improprii. Băiatul a primit consiliere, a fost dus la grădiniţă şi a reuşit să se adapteze noii comunităţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite