Campioana României la baschet masculin a fost umilită la Arena Antonio Alexe din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii au umilit campioana României la baschet masculin
Orădenii au umilit campioana României la baschet masculin

Campioana României la baschet a fost învinsă la Oradea cu 92-84. Baschetbaliştii de la CSM au învins o echipă a cărei obiectiv este campionatul şi cupa României.

Nimeni nu ar fi îndrăznit să se gândească atât de departe. Chiar nici cei mai mari susţinători ai baschetului orădean nu ar fi visat că, pentru prima dată în istoria clubului, campioana ultimelor ediţii de campionat se va împotmoli în Arena Antonio Alexe. Baschetbaliştii de la CSM au intrat aseară pe teren mai hotărâţi ca niciodată. Veneau după patru victorii consecutive: CS Otopeni, U Mobitelco Cluj, Gladiator Cluj şi SCM U Craiova. Mandic şi compania au reuşit imposibilul, au învins marea echipă Asesoft Ploieşti cu 92-84. „Marea provocare va fi să ne menţinem cu picioarele pe pământ”, a spus, aseară, Cristian Achim, tehnicianul orădenilor.

Trei din patru
Aproximativ 600 de spectatori au asistat la partida dintre CSM Oradea şi Asesoft Ploieşti. Creditaţi cu prima şansă erau ploieştenii, şi aceasta în ciuda înfrângerii suferită în faţa clujenilor de la „U” Mobitelco. A fost seara orădenilor care au păşit pe parchetul sălii mai încrezători ca niciodată. În primul sfert, gazdele s-au impus cu 21-18, graţie coşurilor de trei puncte marcate de Andelko Mandic. Şi în cel de-al doilea sfert, tot orădenii au fost la timonă. Ba mai mult, impulsionaţi de public, jucătorii pregătiţi de Cristian Achim s-au impus şi în cel de-al doilea sfert, cu 19-15, astfel că la pauză CSM avea un avans liniştitor de şapte puncte, 40-33. „În viaţa mea nu am întâlnit aşa ceva. La pauză, aveam procentaj zero la aruncări libere. Nu a intrat nimic”, a spus tehnicianul orădean.
Pauza a fost un sfetnic bun pentru ploieşteni, care au revenit în teren decişi să întoarcă soarta partidei. Favorizată în momentele cheie de arbitri, Asesoft a egalat. La 60-60, Mandic şi Szijarto au întors meciul în favoarea echipei gazdă. Au marcat două coşuri consecutive de trei puncte. Ultimul act a aparţinut orădenilor care au câştigat cu 32-26, impunându-se în final într-un meci de vis, cu 92-84. Campioana a fost umilită. „Suntem foarte bucuroşi. Nici nu ştiu ce să spun. Am încercat să jucăm cât mai bine, iar băieţii au fost senzaţionali. Obiectivul nostru a fost apărarea. Nu am reuşit să ne apărăm aşa cum mi-aş fi dorit eu, însă am fost superiori la celelalte capitole. Iar Andelko Mandic este un jucător extraordinar. A marcat 32 de puncte”, a adăugat Cristian Achim, un antrenor care nu obişnuieşte să nominalizeze jucători. Imediat după ce şi-a felicitat adversarii, Vlado Arnautovic, antrenorul echipei Asesoft Ploieşti a declinat invitaţia de a participa la conferinţa de presă.

Mandic, jos pălăria
Cristian Achim recunoaşte însă că victoriile au un preaţ mare. „Vor veni şi momente grele, şi înfrângeri. Şi atunci îmi doresc să fim lucizi. Din punct de vedere psihic, momentul pe care îl trăim acum este extraordinar”, a precizat Cristian Achim. „Mandic este extraordinar. Jos pălăria în faţa lui. De asemenea, Vasile Ştefan a făcut un meci senzaţional”, a spus Cristian Achim.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite