Gropile ascunse sub bălţi, capcane pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădeanul Florin Borod a ajuns cu mașina la service, în acest weekend
Orădeanul Florin Borod a ajuns cu mașina la service, în acest weekend

Ploaia din ultimele 24 de ore a triplat numărul clienţilor la service-urile auto. Pentru a scăpa de gropi, orădenii trebuie să se roage pentru vreme bună, fiindcă doar atunci vor fi plombate străzile „cariate”.

Orădeanul Florin Borodan a fost nevoit să-şi schimbe în weekend cauciucul la maşină, din cauza craterelor care au apărut ca ciupercile după ploaie, pe toate străzile Oradei. În curând, va trebui să-şi schimbe şi pivoţii la Peugeot, tot din cauza stării proaste a drumurilor. „E plin de gropi în tot oraşul. Îmi voi distruge maşina", a spus revoltat Florin Borodan.

Cererile s-au triplat

Orădeanul este doar unul dintre numeroşii clienţi ai service-urilor auto. Mecanii spun că, noaptea, mai ales atunci când plouă, le vin zeci de clienţi, cu maşini aduse pe trailer.  „Din decembrie, de când nu mai sunt zăpezi, mi s-a triplat  numărul de clienţi. Mă sună oamenii în miezul nopţii, să vin să-i ajut, fiincă au rămas în pană", a spus Arthur Pantea, specializat în repararea jantelor de aliaj uşor. Potrivit acestuia, unii clienţi plătesc până la o mie de euro pentru un nou set complet de jante, după ce îşi distrug bolizii în craterele din oraş.

Barcsa Geza, șef service auto

Barcsa Geza (foto), şef service auto, îşi aminteşte că luna aceasta, într-o seară în care a plouat puternic, a fost chemat la muncă pentru a repara două maşini de lux. „Ne-au fost aduse pe trailer un BMW X5 şi un Alfa Romeo, ambele cu jantele distruse", a spus Barcsa. Papik Ioan, şeful unui alt service, are şi el un astfel de caz. „Ultimul client, cu o Mazda, a plătit peste 4.000 de lei pentru reparaţii, din cauza gropilor din oraş", a explicat Papik.

În judecată cu direcţia drumurilor

Reprezentanţii firmelor de asigurări confirmă creşterea semnificativă a daunelor auto. Sătule să despăgubească la infinit clienţi care au avut accidente din cauza gropilor, companiile de asigurări dau în judecată Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj. Sucursala Bihor a Omniasig a câştigat la sfârşitul lunii ianuarie 2010 procesul cu  DRDP, primind înapoi peste 2.000 de lei, pentru un accident petrecut, din cauza gropilor, în august 2005.

Vreme bună

„Vom începe plombările străzilor, cu cinci echipe, imediat ce vremea ne va permite. Alte patru echipe vor lucra la întreținerea drumurilor pietruite", anunță Marius Marta, director divizia drumuri la compania Selina. Acest lucru înseamnă că orădenii trebuie să se înarmeze cu răbdare până când se opresc ploile și temperaturile vor depăși, în mod constant, zece grade.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite