Studenții orădeni mai au o lună la dispoziție pentru a se înscrie în work and travel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii orădeni care vor să trăiască visul american îşi pot depune CV-urile până la finele lunii martie. Organizatorii spun că tinerii trebuie să se grăbească pentru că termenul ar putea expira dacă se epuizează ofertele angajatorilor.

Anul acesta, numărul studenţilor care au decis să plece în America prin Work and Travel a crescut vertiginos. Programul extins la nivel naţional a atras ca un magnet tinerii orădeni. „Dorinţa de a pleca peste hotare a crescut în rândul tinerilor. De două ori mai mulţi orădeni decât în anii precedenţi şi-au depus CV-urile la noi”, a spus Ruben Budău, cel care se ocupă de Work and Travel în Oradea. Peste 130 de tineri orădeni s-au înscris în program, termenul fiind prelungit până la finele lunii martie.

„Trebuie menţionat că, dacă locurile se epuizează, atunci termenul va expira mai repede”, a spus Budău. Studenţii care optează pentru un loc de muncă în SUA vor să trăiască măcar o mică parte din  visul american. „Prietenii mei s-au întors foarte schimbaţi din America. Au altă viziune asupra vieţii”, mărturiseşte Mihai Floruţ, student în ultimul an la Management.

Destinaţii de top

„Eu lucrez, de când am început facultatea, coordonator de distribuţie. În America am optat pentru domeniul alimentar fast-food, domeniul hotelier şi restaurante”, a povestit Floruţ care speră că va avea şansa unui job de recepţioner. Aşa cum explică Ruben Budău, majoritatea tinerilor s-a orientat anul acesta spre zonele de la Ocean. „Majoritatea orădenilor a optat anul acesta pentru Maryland, Ocean City, Atlantic Beach şi Florida”, a spus Budău. În ce priveşte joburile pentru care optează studenţii, în topul preferinţelor sunt joburile din restaurante, hoteluri şi cele din parcurile de distracţii.Orădenii care se întorc din America spun că din banii câştigaţi se pot întreţine un an.

Tărâmul făgăduinţei

Avantajul este că au reuşit să combine excursiile cu munca şi şi-au oferit din banii câştigaţi clipe de neuitat. „Nu se compară viaţa de aici cu cea de acolo. Am reuşit în trei luni să văd locuri la care nici nu visam, muncind în acelaşi timp”, a mărturisit Ghiţă Marian. Orădeanul a făcut cumpărături pe Block Island, insula viselor, a dormit la Hotel Hilton şi a zburat deasupra Empire State Building, cea mai înaltă clădire din New York.

Scopul unui job prin Work & Travel

„Sunt conştient că nu mă pot întoarce cu mai mult de 4.000 de dolari, bani care nu-mi ajung să investesc într-un bussines, dar cred că experienţa de acolo mă va ajuta foarte mult şi am realizat că dacă nu fac acest pas acum, nu o să mai am şansa”, a mai spus Mihai Floruţ. Tânărul recunoaşte că după absolvirea facultăţii nu ar refuza oportunitatea unui job peste hotare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite