Liniştea locuitorilor din zona pasajului Vulturul Negru este tulburată de un club ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Manicia nu mai suportă gălăgia făcută de clubul din pasaj
Gheorghe Manicia nu mai suportă gălăgia făcută de clubul din pasaj

Un local care funcţionează fără autorizaţie deranjează orădenii din pasajul Vulturul Negru. Reprezentanţii Primăriei Oradea spun că administratorii clubului au fost sancţionaţi în mai multe rânduri, iar barul riscă să fie închis.

Pasajul Vulturul Negru este polul vieţii de noapte din Oradea, de luni până duminică. Cele mai cunoscute şi mai frecventate baruri din Oradea sunt adăpostite de monumentul istoric situat în centrul oraşului. Cluburile şi barurile nu aduc însă doar distracţie.

Pentru cei care locuiesc în zonă, ele mai înseamnă şi gălăgie, mizerie şi uneori scandaluri. Pentru a nu pune lacăt distracţiei din centru şi pentru a-i putea linişti şi pe proprietarii care au apartamente în zonă, municipalitatea a încercat să impună un set de reguli pentru a uşura viaţa celor locuiesc în Palatul Vulturul Negru şi pentru a-i lăsa pe proprietarii de baruri să-şi vadă liniştiţi de afaceri.

Apeluri la poliţie

Gheorghe Manicia spune însă că în cazul clubului The Light lucrurile au scăpat de sub control. „Este inuman ce se întâmplă. Deja m-am săturat de câte ori a fost nevoie să chem poliţia comunitară. I-am chemat de atâtea ori deja că am ajuns să mă împrietenesc cu ei”, spune revoltat orădeanul care locuieşte deasupra spaţiului în care funcţionează clubul.  „Au mai funcţionat baruri în spaţiul respectiv, înainte, însă cu ei n-au fost probleme. Mai sunt şi acum şi alte cluburi în pasaj, însă nu ne fac probleme”, mărturiseşte Gheorghe Manicia.

Fără autorizaţie

Acesta spune că este cu atât mai supărat cu cât a aflat că clubul funcţionează fără autorizaţie. „Clubul s-a deschis în iunie 2006, dar a început să mă deranjeze din septembrie 2006. Iniţial funcţiona sub o firmă numită Alis, care a intrat însă în faliment. Acum clubul este administrat de o altă firmă, Etnic”, povesteşte orădeanul. „SC Etnic SRL nu are autorizaţie de fun cţionare. Proprietarii au fost somaţi să-şi facă autorizaţie”, declară Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea. Reprezentanţii clubului nu au putut fi contactaţi.

Sancţiuni de la comunitari

„Poliţia Comunitară a aplicat administratorilor clubului trei sancţiuni, una în valoare de 20.000 de lei, pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare şi alte două în valoare de 1.000 de lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice”, a spus Mirela Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite