Soţia ambasadorului SUA construiește case pe șantierul Habitat pentru Umanitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Libby Gitenstein (stânga), soţia ambasadorului SUA, lucrează cot la cot cu beneficiarii casei
Libby Gitenstein (stânga), soţia ambasadorului SUA, lucrează cot la cot cu beneficiarii casei

O familie săracă din Bihor, cu doi copii, va primi săptămâna viitoare o casă nouă, ridicată de voluntari americani. Libby Gitenstein sărbătoreşte pe şantierul Habitat 50 de ani de la înfiinţarea Peace Corps în SUA şi 20 de ani de existenţă în România.

Soţia Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Libby Gitenstein, lucrează astăzi, cot la cot cu voluntarii, pe şantierul Habitat pentru Umanitate Beiuş. Libby Gitenstein a început, de dimineaţă, să muncească la casa familiei Petruş, o familie sărmană, din Beiuş. Ea rămâne pe şantierul până în această seară. „Soţia domnului ambasador a dorit să vină pe şantier, să dea o mână de ajutor voluntarilor”, a declarat Emil Popa, reprezentantul Habitat pentru Umanitate Beiuş. |

Alături de soţia Ambasadorului SUA, pe şantier lucrează circa 60 de voluntari americani şi români Peace Corps. Voluntarii vor ridica locuinţa în doar 6 zile, pentru şi împreună cu familia Petruş. Casa va fi gata la 6 iunie.

Povestea familiei Petruş

Fără niciun fel de semn prevestitor, într-o zi Marcel Petruş a suferit un accident vascular cerebral care l-a lăsat parţial paralizat pe partea dreaptă a corpului. Pentru familia Petruş aceasta a fost o lovitură teribilă. Marcel s-a trezit fără loc de muncă şi fără vreo şansă de a mai munci din cauza invalidităţii. Astfel, întreţinerea familiei şi, în special, creşterea celor doi copii, Alin, de 13 ani, şi Claudiu, de 7 ani, a căzut în sarcina mamei, Alina.

Beiuşul este un oraş mic, fără prea multe oportunităţi de a găsi locuri de muncă pentru muncitori tineri şi necalificaţi, aşa că Alina a fost nevoită să lucreze ca muncitor sezonier. Ei trăiesc într-o garsonieră de 22 de metri pătraţi. „Când ne-am mutat aici, totul era stricat. Şi acum e plin de mucegai peste tot pentru că de fiecare dată când plouă pereţii se umezesc. Mereu trebuie tencuit şi zugrăvit. Ceea ce nu e mucegăit e ros de şobolani. Eu până să ne mutăm aici n-am ştiut că şobolanii pot roade betonul, să-ţi intre în casă”, a povestit Marcel.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite