Voluntarii Habitat pentru Umanitate au construit un cămin pentru o familie săracă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntari din toată lumea au pus umărul la treabă pentru a dărui o casă. Pentru a-şi vedea visul împlinit, Ionuţ Mancea, tânărul beneficiar al casei, a muncit cot la cot cu voluntarii timp de trei luni.

De 11 ani, familii sărace primesc de la Habitat pentru Umanitate o locuinţă în preajma Sărbătorilor Pascale. Anul acesta, reprezentanţii Habitat au fost impresionaţi de povestea lui Ionuţ Mancea şi a soţiei sale Andreea. Amândoi surdomuţi, s-au cunoscut în urmă cu 10 ani şi şi-au întemeiat o familie. „Ne-a fost greu să răzbim, să ne angajăm, să ne găsim o chirie. Iniţial am locuit cu părinţii mei, dar când Andreea a rămas gravidă, au alungat-o”, a spus Ionuţ.

Ajutor din toată lumea


Tânărul şi-a urmat soţia şi a reuşit să se angajeze tâmplar la o fabrică de mobilă, în timp ce Andreea era cusătoare. Tânăra familie are doi copii perfect sănătoşi şi se descurca cu greu în chirie. „Ne-am bucurat să primim o şansă prin proiectul Habitat pentru Umanitate”, a spus Ionuţ. Impresionaţi de proiect, voluntari de pe toate continentele au venit să dea o mână de ajutor. „Am avut voluntari din Elveţia, din Japonia, din Turcia, din Statele Unite şi din România”, a spus Emil Popa, managerul de comunicare al fundaţiei. „Venind aici, am dat o mână de ajutor şi am învăţat ceva util pentru mine în domeniul construcţiilor”, a explicat Jenifer, voluntară din SUA. Alături de  voluntari a muncit şi Ionuţ. „Regulile noastre sunt ca beneficiarii să ajute la construcţie şi să aibă un loc de muncă chiar dacă sunt săraci, pentru că aceste case se plătesc în 20 de ani, cu o rată de până în 200 de lei pe lună”, a adăugat Emil Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite