Doi artiști japonezi care au scăpat de tsunami concertează la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soliştii japonezi au decolat cu trei ore înainte de cutremur. Mutsumi Murata şi Kouki Katou (11 ani)  susţin în această seară concerte pe muzică de Bach şi Schumann. Japonezii care urcă astăzi pe scena Filarmonicii din Oradea provin din regiunea Osaka, zonă care nu a fost afectată de tsunami, cutremur sau explozii.

Soliştii, alături de dirijorul Filarmonicii din Osaka, George Babuadze, şi Ciprian Marinescu, violonistul român din cadrul Filarmonicii din Osaka, au părăsit Japonia cu trei ore înainte de cutremurul din 11 martie. „Nu mi-aş fi imaginat vreodată că voi fi în altă ţară şi voi urmări la televizor ştiri despre cei de acasă. Îmi este foarte greu să văd aceste lucruri şi să rămân calmă, înaintea unui concert. Tot ce pot să fac e să interpretez cât mai bine”, a spus pianista Mutsumi Murata.

Micuţul Kouki Katou, care a cântat prima dată la Oradea pe vremea când avea numai opt ani, este îngrijorat pentru bunicii săi, care locuiesc în Tokyo. „Îmi este frică să mă întorc acasă”, a spus violonistul, care va rămâne la Oradea trei săptămâni. Concertele cu invitaţi din Ţara Soarelui Răsare continuă şi săptămânile viitoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite