Şcoala le-a întors din nou spatele Aliseei şi colegilor săi, din comuna bihoreană Lăzăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzul trece de două ori pe zi prin faţa casei Aliseei, fără să oprească pentru a o lua şi pe ea, deşi sunt locuri vacante. Protestele părinţilor din localitatea Lăzăreni nu au rezolvat problema transportului pentru copii, care trebuie să meargă la şcoală pe jos, pe drumuri naţionale şi periculoase.

Aliseea Paul, fetiţa de şapte ani care are de parcurs, în fiecare zi, peste 6 km pe jos, pentru a avea acces la educaţie, a fost lasătă în drum şi în această dimineaţă. În ciuda protestelor din faţa şcolii din Lăzăreni şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, care au avut loc în urmă cu două săptămâni, părinţii nu au reuşit să rezolve problema transportului la şcoală a copiilor din localitate. „Copiii noştri riscă să fie accidentaţi, atacaţi sau chiar răpiţi, în drum spre şcoală, fiindcă ei circulă pe drumuri naţionale”, a spus Viorel Jurca, preşedintele comitetului de părinţi din comuna Lăzăreni. Florina Biţiş, mama Aliseei Paul, este la fel de îngrijorată pentru soarta fiicei sale. „Nu-mi pot lăsa copilul să meargă pe jos, pe drumurile acestea. Voi depune o plângere la minister”, a spus astăzi Florina Biţiş. Aceasta a spus că singurul rezultat pozitiv al protestelor din ultimele săptămâni a fost începerea lucrărilor de reparare a toaletelor din şcoală. „Timp de trei ani, părinţii au tot semnalat problema toaletelor. Abia acum, după ce am făcut scandal, s-au luat măsuri pentru repararea lor”, a spus Biţiş.

image


Dă clic pe imagine pentru a vedea o galerie foto

Rodica Pojoga, directoarea şcolilor din Lăzăreni, a declarat astăzi că legea îi interzice să transporte, cu microbuzul şcolii, elevii care locuiesc în localitate. „Legea e lege. I-aş ajuta cu drag, dar nu pot să încalc prevederile legale”, a spus Pojoga. „Părinţii pot să depună plângeri la minister. Vor primi acelaşi răspuns”, a spus directoarea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite