14 milioane de euro pentru aeronava abandonată de Ion Ţiriac la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ion Ţiriac a primit bani de la compania de asigurări pentru aeronava abandonată pe Aeroportul din Oradea. Luxosul avion a fost distrus complet la aterizarea pe aeroportul orădean, în 2009, când aducea la Oradea invitaţii de la Balc.

Imediat după accident, omul de afaceri i-a luat motoarele şi a acoperit epava cu o prelată de camuflaj. Potrivit ziarului Click, compania de asigurări i-a băgat în cont, lui Ţiriac, 14 milioane de euro, daune pentru avionul distrus. Aeronava Gulfstream Galaxy 200, aparţinând Ţiriac Air, costă 20 de milioane de euro. Dacă milionarul ar fi ales să repare avionul şi să-l transporte de la Oradea, l-ar fi costat cât unul nou.

După incidentul din 2009, omul de afaceri nu a mai fost văzut pe Aeroportul din Oradea. S-a speculat că s-a supărat pe conducerea aeroportului, mai ales că a avut de plătit daune de 10.000 de lei, contravaloarea reparaţiilor la pistă. Comandantul Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, a ţinut să precizeze că lucrurile nu stau aşa. „Domnul Ţiriac a mai fost pe Aeroportul Oradea de atunci, de mai multe ori, cu aeronave Ţiriac Air”, a spus Pasc.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite