TIMP LIBER: Dresaj, acrobaţii şi clovni la Lotus Center, cu Circul Internațional Gartner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în ultimii treisprezece ani Circul Internaţional Gartner va da reprezentaţii la Oradea. Copiii şi adulţi sunt invitaţi să admire dresuri de elefanţi, cămile sau foci, acrobaţii periculoase şi să râdă alături de clovni.

După ce vreme de 13 ani au colindat Europa, Circul Internaţional Gartner a demarat un turneu în România. Cei treizeci de membri ai circului care dau reprezentaţii seară de seară, spun că tradiţia a fost păstrată în familie şi transmisă din generaţie în generaţie. „Noi suntem a treia generaţie care se ocupă de circ, iar copii noştri, care deja lucrează cu animalele, sunt cea de-a patra generaţie care va duce mesajul mai departe”, spune Robert Gartner, patronul circului.

Show cu Rani şi Mangiulia
Membrii familiei au un talen deosebit în a comunica cu animalele şi spun că cele mai multe s-au născut chiar în circ. De aceea, principalul punct de atracţie al spectacolului rămân dresurile. De la foci la zebră, ponei pitici, lame până la aligatori şi şerpi, copiii se pot bucura de o adevărată varietate de numere artistice. Vedetele animalelor sunt elefanţii Rani şi Mangiulia, în vârstă de 35 de ani, care sunt ghidaţi pe scenă de cel mai mic membru al familiei: Vanessa Gartner, în vârstă de doar patru anişori.

Deşi e foarte mică, fetiţa iubeşte animalele şi învaţă rapid tainele meseriei de circar. Alături de cele 36 de animale ale circului urcă pe scenă acrobaţi profesionişti şi clovni care fac deliciul copiilor.

Circul Internaţional Gartner va da prima reprezentaţie astăzi, la ora 17.00, în parcarea din Lotus Center, iar cea de-a doua va începe la ora 19.30. Circarii vor rămâne în Oradea până în data de 10 iulie. În timpul săptămânii, show-urile vor începe doar de la ora 19.00. Orădenii pot achiziţiona bilete de la casieria circului. Preţul unui bilet este de 20 de lei pentru copii şi 30 de lei pentru adulţi.

RECOMANDARI


VINERI / Studenţii de la Arhitectură expun la Galeria de Arte Vizuale
Galeria de Arte Vizuale din Oradea găzduieşte expoziţia anuală de arhitectură, „Student - Proiect 2010”, cu proiectele studenţilor din anul universitar 2009-2010. Prin această expoziţie, organizatorii au dorit să prezinte varietatea de abordări specifice domeniului arhitecturii, care se pun în practică şi cu care se familiarizează studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii din Oradea. Expoziţia rămâne deschisă până în 20 iulie, putând fi vizitată de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00.

SÂMBĂTĂ / „Oamenii  Deltei”, expoziţie vernisată de Librăria Universitaria

image

Proiectul „Oamenii Deltei” a fost realizat pentru a ajuta comunitatea săracă din zona Deltei Dunării.  Producătorul media al proiectului, Elena Dinu, a strâns o echipă din care au făcut parte şi câţiva fotografi. Periodic, echipa coordonată de Elena Dinu se reîntoarce în Delta Dunării pentru a documenta viaţa unei comunităţi aflate pe buza prăpastiei. Imaginile surprinse la ultima deplasare în Deltă sunt expuse, cu sprijinul revistei Photo Magazine, la sediul Librăria Universitaria, strada Vasile Alecsandri, nr. 15.

DUMINICĂ / Shrek forever în Avanpremieră la Hollywood Multiplex
Shrek Forever After a ajuns la Hollywood Multiplex. Orădenii pot urmări aventurile îndrăgitului căpcăun, în avanpremieră sâmbătă, duminică şi miercuri, de la ora 19.45. Tânjind după zilele în care se simţea ca un căpcăun „adevărat”, Shrek e ademenit să semneze un pact cu şmecherul şi alunecosul Rumpelstiltskin. E aruncat, astfel, într-o versiune alternativă şi complet cu susul în jos a regatului Far Far Away, unde căpcăunii sunt vânaţi. Rumpelstiltskin este rege, iar Shrek şi Fiona nu s-au întâlnit niciodată. Acum, stă în puterile lui Shrek să întoarcă lucrurile aşa cum au fost, ca să-şi salveze prietenii, să-şi facă lumea înapoi, aşa cum era, şi să-şi recâştige unica sa Iubire.


Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite