O orădeancă s-a trezit cu pensia poprită din cauza cheltuielilor de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodora Henţ se teme că ar putea rămâne fără pensie din cauza proceselor. Orădeanca se judecă de 20 de ani pentru o palmă de pământ de 20 de metri pătraţi, iar acum plăteşte lunar cheltuieli de judecată.

Problemele pensionarei Teodora Henţ au început după ce femeia a cumpărat o casă, în 1972. „Din 1991 mă judec, pentru un drept al meu, cu familia femeii de la care am cumpărat o cameră cu scopul de a putea să îmi intabulez casa din Băile Felix”, a spus bătrâna.

Aceasta îşi aminteşte că în 1996 a semnat o convenţie cu Bala Gheorghe, nepotul femeii de la care a cumpărat casa, dar că acesta nu şi-a respectat înţelegerea. Teodora Henţ îşi acuză şi avocaţii care au reprezentat-o, de complicitate cu familia Bala. „Atât Marian Petru, care a murit şi care m-a reprezentat prima dată, cât şi Florentina Mudura, au ajutat la crearea situaţiei de acum şi au pierdut intenţionat procesele. Acum îmi reţine şi mie, şi soţului lunar din pensie pentru cheltuielile de judecată de până acum. Dacă mai continuă, vom rămâne fără pensie”, se plânge orădeanca.

Spre mulţumirea ei, ultima vizită la procurori s-a soldat cu aflarea unei veşti bune, întrucât oamenii legii au început verificarea dosarului pentru a stabili dacă Bala Gheorghe se face vinovat de înşelăciune. „După 20 de ani de procese m-am aflat cu poprire pe pensie şi eu şi soţul, cu 17.000 de euro pierduţi, şi am rămas şi fără teren. Nu mai ştiu ce să mai fac”, a spus pensionara.

Poveste fără sfârşit

Avocata Florentina Mudura, cea care a reprezentat-o pe Teodora Henţ la ultimele sale procese, a fost contactată de reporterul „Adevărul de Seară“ Oradea, dar nu a răspuns solicitării de a-şi exprima un punct de vedere la adresa acuzelor ce i se aduc.

Teodora Henţ a spus că din 1991 se tot judecă pentru dreptul asupra camerei. Ea a vândut casa aflată în litigiu, către Călin Farcaş, în 2005, şi acum nu poate să îşi recupereze 17.000 de euro, diferenţa pe care trebuie să o primească de la cumpărător, după ce acesta primeşte dreptul de proprietate şi pe camera de 20 de metri pătraţi, pentru care încă se judecă. 

După vânzare, casa a fost transformată de noul proprietar într-un restaurant foarte apreciat de turişti. Durerea cea mai mare a bătrânei este că pentru o perioadă de patru ani dosarul său a fost „pierdut”.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite