Anchetă nouă în cazul adolescentului Takacs Norbert, mort în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii adolescentului decedat în luna februarie cer redeschiderea dosarului. Familia tânărului care a murit în spital, după o operaţie la tibie, a ajuns cu dosarul până la Ministerul Sănătăţii.

Părinţii lui Takacs Norbert sunt nemulţumiţi de modul în care a fost făcută ancheta în cazul morţii fiului lor, pe plan local. Prin urmare, au decis să apeleze la Ministerul Sănătăţii şi să ceară o reevaluare a dosarului. Ei nu sunt împăcaţi cu soluţia dată de Colegiul Medicilor Cluj, care a decis că nimeni nu se face vinovat de moartea adolescentului.

„Am trimis dosarul la Ministerul Sănătăţii şi am cerut o nouă anchetă. Am primit răspuns de la subsecretarul de stat Raed Arafat, care ne-a comunicat că a fost aprobată cererea noastră”, a declarat pentru Adevărul de Seară, ediţia de Oradea, Takacs Jeno, tatăl lui Norbert. Bărbatul spune că dosarul va ajunge inclusiv la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. „A fost deschisă o anchetă şi de Poliţie şi ne-am angajat un avocat. Nu vrem să ne lăsăm”, a declarat părintele îndurerat.

Îşi susţine nevinovăţia


Specialiştii din cadrul Colegiului Medicilor Cluj i-au declarat nevinovaţi pe medicii care s-au ocupat de Takacs Norbert. „O comisie de cinci medici specialişti în domenii diferite a decis că nu se poate vorbi de culpă medicală în acest caz”, a spus Marius Pîrcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Takacs Norbert (17 ani) a murit în luna februarie, la Spitalul Judeţean Oradea, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce trecea strada pe roşu. La scurt timp după operaţia şi moartea tânărului, chirurgul Viorel Corbu a renunţat la postul de şef al Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Bihor.

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, decizia medicului nu are nicio legătură cu acuzele de malpraxis din cazul lui Norbert.  „Nu am greşit cu nimic, nici în timpul operaţiei, nici după. Sindromul de embolie osoasă nu are nici tratament specific, nici simptomatologie specifică”, a spus medicul Viorel Corbu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite