FOTOGALERIE Cu ce noutăţi sunt întâmpinaţi studenţii orădeni în noul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii orădeni sunt aşteptaţi mâine la deschiderea UNIFEST
Studenţii orădeni sunt aşteptaţi mâine la deschiderea UNIFEST

Studenţii au la dispoziţie condiţii moderne de lectură, de împrumut şi beneficiază de zeci de mii de cărţi, dar şi de alte materiale multimedia. Peste 24.000 de studenţi îşi vor toci coatele pe băncile facultăţilor orădene în noul an universitar care a început astăzi.


Mai mult, ei vor avea la dispoziţie o bibliotecă nouă, cu peste 250.000 de cărţi şi un total de 640 de locuri. Cei mai fericiţi sunt studenţii care pot, în sfârşit, să împrumute o carte în condiţii decente. „Înainte era mult mai greu pentru că spaţiul era foarte restrâns. Acum biblioteca are o capacitate de aproape şapte sute de locuri”, a precizat Adrian Dume, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii.  Lucrările la construcţia bibliotecii moderne au început în 1996, dar au bătut pasul pe loc din cauza fondurilor insuficiente.

„Niciodată nu a existat o oprire totală a activităţii din bibliotecă. Construcţia şi utilarea clădirii au costat 17,3 milioane de lei, iar restul de bani, până la 19,4 milioane de lei s-au investit în dotarea şi modernizarea bibliotecii”, a explicat Iacob Hanţiu, prorectorul Universităţii din Oradea. Fondul de publicaţii cuprinde reviste, DVD-uri, CD-uri colecţii primite ca donaţii, precum şi cele 11.000 de volume Monica Lovinescu. ll pag 4

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite