Timp de trei zile, studenţii Universității din Oradea vor simula o întâlnire ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În premieră pentru Oradea, studenţii organizează o simulare a activităţii Organizaţiei Naţiunilor Unite. Scopul evenimentului este să le dea un impuls, dar şi un sprijn tinerilor care îşi doresc să urmeze o carieră diplomatică. Timp de trei zile, tinerii vor dezbate probleme de actualitate și vor vota rezoluții care ar putea ajunge pe masa ONU.

În premieră pentru Oradea, studenţii organizează o simulare a activităţii Organizaţiei Naţiunilor Unite. „Scopul evenimentului este să le dea un impuls, dar şi un sprijn tinerilor care îşi doresc să urmeze o carieră diplomatică”, a spus Cătălina Ficuţ, unul dintre organizatorii evenimentului. Deschiderea oficială are loc în această seară, iar dezbaterile vor dura de vineri până duminică.

Timp de trei zile, tinerii vor participa la mai multe discuţii, axate pe teme de actualitate. Studenţii vor fi împărţiţi în următoarele patru consilii: Consiliul de Securitate, Consiliul pentru Drepturile Omului, Consiliul Economic şi Social şi Uniunea Africană. Studenţii vor discuta probleme actuale ale politicii internaţionale, vor scrie rezoluţii, iar cele votate vor fi trimise la ONU.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite