Fotbalistul Ramses Gado riscă trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul orădean este reţinut în arest, în Ungaria, de peste o lună. În Oradea nu a fost înregistrat un caz similar. Deşi în urmă cu câţiva ani era un curent la modă, nu au fost reţinuţi suspecţi.

În urmă cu peste cinci ani, luptele cu câini erau un curent la modă. Totuşi, în Oradea nu a fost înregistrată nicio plângere şi nicio persoană nu a fost reţinută. „În evidenţele poliţiei nu s-a înregistrat acest gen de infracţiune”, ne-a spus inspectorul principal inspector principal Mihaela Pop, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

„Legea privind protecţia animalelor prevede ca infracţiune organizarea de lupte între animale şi o pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă între 1.000-2.000 lei şi confiscarea animalelor”, a spus George Nan, consilier juridic.

Legea maghiară e dură

În urma unei campanii susţinută de membrii unor asociaţii pentru protecţia animalelor, statul maghiar a înăsprit legea. „Organizarea luptelor între câini se pedepseşte cu închisoare până la trei ani. Pentru chinuirea animalelor, legea prevede o pedeapsă privativă de libertate de până la doi ani”, spune legea maghiară. Cazul Gado nu este singular. Deşi poliţiştii maghiari s-au mai confruntat cu astfel de infracţiuni, nicio persoană nu a fost condamnată. În anul 2003, opt persoane au fost arestate şi apoi prezentate în faţa completului de judecată, după ce au organizat şi participat la lupte de câini.

În luna mai 2003, aceştia au organizat o luptă cu câini rasa pitbull, în curtea unei pensiuni de lângă Budapesta. Poliţiştii maghiari au intervenit în forţă înainte ca prima luptă să se finalizeze. Cei opt nu au fost condamnaţi, însă au fost obligaţi să achite amenzi cuprinse între 24.000 şi 120.000 de forinţi.

La sfârşitul lunii februarie, fortbalistul orădean Ramses Gado a fost reţinut în afara capitalei maghiare, după ce şi-a folosit propriul câine într-o luptă. Sportivul se află în continuare în arest, în vreme ce câinele său este îngrijit de medicii unei fundaţii din Budapesta. Până la închiderea ediţiei, nici familia sportivului, nici avocatul acestuia nu au putut fi contactaţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite