Lecţie de smerenie la „spălarea picioarelor”, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Bercea, episcopul greco - catolic de Oradea, a oficiat astăzi ceremonialul „spălării picioarelor", pentru a aminti credincioşilor orădeni gestul Mântuitorului Iisus Hristos, care a spălat picioarele celor doisprezece apostoli ai săi, în seara „Cinei cea de taină".

Virgil Bercea, episcopul greco - catolic de Oradea, a oficiat astăzi ceremonialul „spălării picioarelor”, pentru a aminti credincioşilor orădeni gestul Mântuitorului Iisus Hristos, care a spălat picioarele celor doisprezece apostoli ai săi, în seara „Cinei cea de taină”. Este o lecţie de smerenie, care simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie. Episcopul greco-catolic repetă acest ritual în fiecare an, în Joia Mare.

Calea Crucii

Miercuri seară, tot pentru a retrăi, prin evocare, Patimile Mântuitorului, credincioşii au refăcut Calea Crucii, răstignindu-l pe Iisus pe Dealul Ciuperca. Rolul acestuia a fost interpretat de către Cristian Bokor, un elev de clasa a unsprezecea, care a purtat pe umeri o cruce, reiterând scena martiriului lui Iisus.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite