SUBIECT CERUT DE CITITORI Sensul giratoriu din Centrul Civic îi pune orădeni pe drumuri ocolitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Ştrengar crede ca trecerea de pietoni nu trebuia desfiinţată
Cosmin Ştrengar crede ca trecerea de pietoni nu trebuia desfiinţată

Una din cele mai mari treceri de pietoni semaforizate a fost desfiinţată după ce primăria a investit în reamenajarea zonei. Orădenii sunt obligaţi să meargă pe jos zeci de metri sau să treacă strada prin locuri nepermise, riscând să fie loviţi de o maşină.

Amenajarea noului sens giratoriu din Centrul Civic i-a lasat pe orădeni fără trecerea de pietoni din capătul Podului Dacia.
Modificarea a fost semnalizată de primărie cu ajutorul unor garduri care interzic trecerea, dar fără să le ofere pietonilor o variantă ajutătoare. Cele mai apropiate treceri de pietoni sunt amplasate la câţiva zeci de metri. „Sunt revoltat că primaria a desfiinţat zebra şi a pus garduri. Cel mai rău este pentru femeile cu copii în cărucioare şi oamenii în vârstă care trebuie să treacă pe sub un pasaj pentru a ajunge pe partea cealaltă”, a mărturisit Nagy Istvan, un locuitor nemulţumit.

Vor trecerea înapoi

Bărbatul spune că după montarea gardurilor orădenii mai îndrăzneţi l-au sărit, pur şi simplu, ricând să fie loviţi de maşinile din trafic, sau amendaţi de poliţişti pentru că au trecut prin loc nepermis. Redeschiderea trecerii de pietoni este însă imposibilă. Lucrările la amenajarea sensului giratoriu sunt aproape terminate, astfel că nu se va mai putea face nimic. 

„Trecerea a fost scoasă pentru că îngreuna traficul. Există două treceri de pietoni, una la Floricica şi cealaltă la capătul opus al podului. Municipalitatea va monta balustrade de ambele părţi pentru ca pietonii să respecte regulile de circulaţie”, a explicat Csila Petri, purtătorul de cuvânt al primăriei.
Orădenii care erau obişnuiţi să treacă prin locul unde acum au fost montate gardurile sunt bulversaţi.

„Nu a fost o idee bună sa desfiinţeze zebra. Zilnic această trecere de pietoni, aşezată strategic şi semaforizată, era folosită de toţi orădenii care avea drum în zona centrală. Acum trebuie ocolim foarte mult pentru a putea traversa regulamentar”, spune Cosmin Ştrengar, elev la Liceul cu Program Sportiv.


Florica Pap
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite