Aproape 16.000 de euro au fost investiți în promovarea „zestrei” culturale a Oradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Popoviciu, coordonatorul proiectului, a prezentat astăzi revista „Zestrea”
Adrian Popoviciu, coordonatorul proiectului, a prezentat astăzi revista „Zestrea”

Revista „Zestrea” a fost lansată oficial astăzi şi le va fi prezentată investitorilor care vin în Oradea. Revista prezintă obiective istorice, dar şi micile muzee de artizanat tradiţional ale meşterilor populari din Oradea şi Zona Metropolitană.

Patrimoniul cultural al Oradei şi Zonei Metropolitane este descris în cadrul revistei „Zestrea”, lansată astăzi la Universitatea Oradea. Revista este o premieră în judeţ şi s-a născut atât din dorinţa de a promova valorile, cât şi din dorinţa de a atrage fonduri europene.

„Universitatea, alături de mediul de afaceri şi Zona Metropolitană, a făcut primul pas pentru promovarea patrimoniului local. Revista prezintă 117 obiective importante. Alături de ea am realizat şi o hartă a patrimoniului din zonă”, spune coordonatorul proiectului, Adrian Popoviciu. Timp de 10 luni, studenţi, profesori şi funcţionari au bătut la pas oraşul şi împrejurimile.

Alături de biserici, case de patrimoniu, cetăţi şi vestigii, s-au pus în evidenţă şi lucrările meşterilor populari. „Am bătut la uşile oamenilor şi am descoperit în casele lor adevărate muzee de artă populară”, confirmă şi coordonatorul expert Adrian Foghiş. Revista poate fi găsită de orădeni în Biblioteca Judeţeană şi va fi cartea de vizită a oraşului pentru investitorii care ne trec pragul. Valoarea proiectului a fost de 15.800 de euro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite