Revelion pe pârtiile din staţiunile montane din Bihor și Alba, cu zăpadă puţină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe pârtia de la Arieşeni, distracţia este în toi
Pe pârtia de la Arieşeni, distracţia este în toi

Staţiunile montane îşi aşteaptă turiştii, chiar dacă zăpada nu este tocmai bună pentru sporturile de iarnă. Orădenii care vor să petreacă sărbătorile la munte pot alege Boga, Stâna de Vale, dar şi Vârtopul, unde este o pârtie nouă de schi.

Zăpada este suficient de mare încât să dea bătăi de cap şoferilor care vor să urce la munte, însă nu suficientă pentru o zi perfectă de schi. La Arieşeni, stratul de zăpadă nu atingea ieri 20 de centimetri. Cu toate astea, turiştii care au ales să petreacă Revelionul în staţiunea de la limita judeţului Bihor au început să schieze. Proprietarii de pensiuni au făcut tot posibilul să atragă turiştii, în ciuda crizei lipsei zăpezii.

„Sunt turişti, inclusiv pe pârtie. Unii schiază, alţii se bronzează. Numărul lor este însă mult mai mic faţă de anul trecut”, a declarat Vladimir Todea, administratorul pârtiei din Arieşeni. „Nu e cum aş fi vrut, dar e mai mult decât nimic. Sper că va ninge zilele următoare să putem schia mai bine”, a spus Cristi Marcu, de 35 de ani.

Pârtia nouă din Vârtop


Nouă pârtie construită în acest an, la Vârtop, a fost pusă în funcţiune abia joi. „Deocamdată nu avem suficientă zăpadă pentru a se schia, însă au fost anunţate ninsori”, a declarat Ioan Sârghie, primarul din Nucet. Orădenii care vor să meargă de Revelion la Arieşeni trebuie să ştie că preţurile pentru cazare şi servicii sunt aceleaşi cu cele de iarna trecută. Pe pârtia mare, o urcare cu teleschiul costă 3 lei pentru copiii până la 14 ani şi 5 lei pentru adulţi. Pentru pârtia mică o urcare costă 2 lei, respective un leu pentru copii.  La Vârtop, o urcare cu telescaunul costă 7 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii. Cei care au mers la munte pot alege să facă plimbări cu ATV-ul. O plimbare de o oră costă 100 de lei, iar una de cinci ore 350 de lei.

Preţuri la cazare la Vârtop şi Arieşeni

La o pensiune de două margarete din Vârtop sau Arieşeni cazarea începe de la 50 de lei pentru o cameră, în timp ce la o pensiune de trei margarete poate ajunge şi la 200 de lei. Pentru o cameră la hotel de trei stele, preţurile sunt între 130 şi 200 de lei. La cabană, o cameră costă 40 de lei. Echipamentul de schi se poate închiria cu 25 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite