Front comun al şoferilor orădeni, împotriva licitaţiilor la parcările dintre blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Szilaghi este dispus să achite 100 de lei pentru locul de parcare
Andrei Szilaghi este dispus să achite 100 de lei pentru locul de parcare

Şoferii orădeni vor locuri de staţionare proprii, iar tariful pentru că-şi lasă maşina să fie fix şi acelaşi pentru toţi. Deşi se plâng de coşmarul parcărilor, orădenii nu sunt dispuşi să liciteze pentru a avea accesul asigurat timp de un an.

Primăria elaborează un nou regulament conform căruia orădenii să poată avea asigurat locul de parcare în preajma imobilului în care locuiesc. Proiectul care va fi supus la vot în următoarea şedinţă de Consiliu Local prevede ca fiecare orădean proprietar de apartament să poate avea amplasamentul asigurat timp de un an, contra unei chirii de 80 de lei.

Astfel, cei care achită chiria au staţionarea asigurată de luni până vineri, între orele 16.00 -7.00, şi pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică. Problema intervine atunci când doi locatari optează pentru acelaşi loc de parcare. În acest caz, se prevede ca oamenii să liciteze pentru acces. Licitaţia porneşte de la 80 de lei, iar saltul minim admis este de 10 lei.

Vrajbă între vecini

Deşi în ultimii doi ani orădenii s-au plâns  la dezbaterile publice de lipsa parcărilor şi de maşinile care blochează trotuarul zilnic, ideea de a se „bate” cu vecinul pentru a obţine un amplasament nu le convine. Orădeanul Andrei Szilagy locuieşte pe strada Sovata, una dintre cele mai aglomerate zone ale oraşului.
„Eu am ajuns să parchez la cinci sute de metri distanţă de bloc, pentru că mai aproape nu ai loc să arunci un ac”, s-a plâns orădeanul. „Mi-ar surâde să am locul meu de parcare, mai ales că în următorii ani concurenţa va creşte peste măsură. Dar dacă  trebuie să licitez contra vecinului, mai bine parchez în noroi. Oricum, mai mult de o sută de lei nu cred că merită investiţi”. „Vreau să se stabilească o sumă fixă de plată, pentru toată lumea, doar aşa aş fi dispus să plătesc. Licitaţia avantajează oamenii cu bani şi nu mi se pare corect”, a spus Remus Săbăduş, locuitor în zona Transilvaniei.

Reprezentanţii primăriei spun că nu este exclus ca proiectul să mai sufere modificări. „Proiectul va fi expus în forma finală la următoarea şedinţă de Consiliul Local”, a explicat consilierul Carmen Cherteş.

Gratis pentru proprietarii de garaje

Primăria a somat şi a amendat orădenii care şi-au construit garaje pe domeniul public, în preajma locuinţei. Aceştia au primit somaţii prin care au fost rugaţi să-şi dărâme amplasamentele, tocmai pentru că ocupau prea mult spaţiu. „În locul unui garaj pot parca două maşini”, spunea primarul Ilie Bolojan. Dacă regulamentul intră în vigoare însă, proprietarii fostelor garaje vor avea întâietate la alegerea spaţiului şi, în plus, vor beneficia de locuri de parcare gratuite.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite