Vacanță cu adrenalină în extrasezon: senzaţii tari cu rafting în Defileul Crişului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazarea şi masa la pensiunile din zonă costă începând de la 90 de lei de persoană, cu pensiune completă. Raftingul şi alte activităţi în aer liber atrag turişti, în cea mai pitorească zonă din judeţul Bihor, şi în extrasezon.

Timpul rece şi ploios nu înseamnă neapărat weekend-uri petrecute în casă sau în oraş. Toamna, Defileul Crişului este mai pitoresc ca în oricare alt anotimp. Şi dacă ai ieşit la munte şi plouă nu înseamnă că eşti condamnat la un joc de cărţi în cabană. Rafting şi kayaking, de exemplu, pot fi practicate indiferent de vreme.

„Adrenalina o garantează repezişurile şi stâncile pe care le întâlnim în cale. Fascinaţia o garantează natura, fie că este soare, fie că valea este apăsată de un strat gros de ceaţă, fie că avem de-a face cu o ploaie caldă de vară sau cu una rece şi măruntă de toamnă”, spune Claudiu Someşan, un împătimit al raftingului pe Crişul Repede.

Preţuri pentru distracţie, masă şi cazare

Preţul pentru o tură de rafting este de 120 de lei de persoană, indiferent de traseul ales, care poate fi de 15 kilometri sau de 40 de kilometri. Pentru copii şi studenţi, dacă merg în grupuri, preţul este de 50 de lei pentru o persoană.

„Din păcate, potenţialul zonei nu este la fel de valorificat precum în alte ţări, unde mici comunităţi, similare celei de aici, au exploatat natura şi au făcut din turismul montan cu ajutorul raftingului, sau prin rafting în sine, o veritabilă afacere”, spune Andrei Iuhas, managerul unei firme care organizează ieşiri cu raftingul. „Perioada este încă favorabilă pentru activităţi de agrement în Defileu. Cei care organizează excursii acolo au tot timpul grupuri de turişti”, spune Maria Tătar, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural. Ea spune că în ceea ce priveşte cazarea, preţurile pornesc de la 50 de lei pe noapte, iar masa de la 60 de lei pe zi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite