Orădenii se grăbesc să ceară finanțări pentru sistemele alternative de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Protecţia Mediului a deschis porţile orădenilor care vor să beneficieze de programul Casa Verde. Peste 150 de orădeni s-au grăbit la sediul instituţiei pentru a-şi depune dosarul.

În plină criză, oamenii optează pentru metode alternative de înclăzire şi cer finanţare. Majoritatea cererilor sunt pentru finanţare la instalarea panourilor solare. Pe lângă panourile solare, programul Casa Verde pune la dispoziţia orădenilor şi posibilitatea de a primi finanţare pentru instalaţie de producere a energiei termice  pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, sau finanţare pentru instalarea unor pompe de căldură. Sumele pe care oamenii le primesc sunt între 6.000 de lei şi 8.000 de lei, în funcţie de sistemul de încălzire pentru care optează.

Orădenii care vor să beneficieze de finanţare trebuie să ştie că dosarele se pot depune de luni până joi, între orele 8.30-12.00 şi 13.00-16.00, şi vinerea între orele 8.30 şi 12.00.
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească aplicantul sunt să fie proprietar, să nu aibă datorii la stat şi să nu fi încălcat legislaţia mediului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite