Protecția Copilului a demarat astăzi o anchetă pentru fetița muşcată de şobolan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Copilului au început astăzi investigaţiile în Vaşcău. Deşi bebeluşul de opt zile ar fi trebuit să rămână în spital pentru supraveghere, mama copilului a cerut ieri externarea, pe propria răspundere.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor s-a sesizat în cazul Floricăi T., muşcată de şobolan în somn, din comuna orădeană Vaşcău. „Din primele informaţii pe care le avem, este vorba despre o familie înstărită din Vaşcău, care nu s-a mai confruntat cu astfel de probleme, deşi mai au încă doi copii”, a spus managerul instituţiei, Szarka Arpad.

Pentru a clarifica incidentul, Arpad a trimis o echipă de inspectori în anchetă. „Am trimis în această dimineaţă o echipă în Vaşcău, pentru a vedea dacă este vorba despre un accident sau despre neglijenţă”, a explicat directorul.

Externată după o zi

Fetiţa a beneficiat de îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Gavril Curteanu doar o zi şi o noapte. Ea fost externată ieri, la ora 13.00, la cererea mamei. „În timpul spitalizării, bebeluşului i s-au dezinfectat rănile şi i s-au aplicat pansamente. Nu prezenta stări febrile, iar plăgile erau superficiale”, a povestit doctorul Marlene Crişan, manager al spitalului. „Pentru a preveni infectarea, fetiţei i-au fost administrate vaccinul antirabic şi vaccinul antidifterotetanic. Dar le-am subliniat părinţilor că vaccinul antirabic trebuie făcut în rapel, în data de 27 aprilie şi în 11 mai”, a specificat Crişan.

Doctorul spune că, deşi se afla în afara pericolului, fetiţa ar fi trebuit să rămână sub supraveghere medicală. „Am recomandat familiei să continue spitalizarea, pentru îngrijirea plăgilor. Mama a insistat să-şi ia copilul acasă şi a semnat cererea de externare pe propria răspundere”, a explicat Marlene Crişan.

Muşcată în somn

Luni, în jurul orei 5.00 dimineaţă, familia fetiţei a sunat la urgenţe. „A fost trimis un echipaj al Ambulanţei din Ştei la faţa locului. Medicii au găsit o fetiţă de opt zile, care prezenta plăgi provenite din muşcătură, la nivelul feţei şi bărbiei. Semnele vitale erau stabile“, a spus  doctorul Emil Boţcău, purtător de cuvânt al serviciului de Ambulanţă. Părinţii bebeluşului au refuzat să facă declaraţii în legătură cu acest incident.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite