Ponturi de la liceeni, despre cum să renunţi la ţigări, cu ocazia zilei naționale antitutun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceeni au făcut schimb de ponturi despre renunţarea la fumat
Liceeni au făcut schimb de ponturi despre renunţarea la fumat

Cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun, două clase de elevi de la Grupul Şcolar Vasile Voiculescu au făcut astăzi schimb de ponturi pe tema renunţării la fumat, cu experţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

O elevă care a fumat prima dată în 2008 a spus că a reuşit să se lase de ţigări, reducând iniţial numărul acestora. Apoi a apelat la alune, sărăţele şi dulciuri, care au reuşit să-i astâmpere apetitul pentru „fum”. Aceasta a povestit că, din cauza anturajului, i-a fost foarte foarte greu să pună capăt dependenței. „În liceu este anormal să nu fumezi. Când ai o țigară în mână pari mai puternic, mai sigur pe tine”, a spus adolescenta.

Bani de o vacanță

Georgeta Popescu, psiholog la CPECA Bihor, le-a spus liceenilor care sunt consecințele fumatului, pe termen lung. Amintindu-le de respirația urât mirositoare, tuse, riduri sau sterilitate, aceasta a încercat să îi convingă pe elevi să renunțe la țigări. În plus, psihologii le-au recomandat liceenilor ca, atunci când îşi cumpără ţigări, să ţină cont că banii daţi într-un an pe acest viciu le-ar ajunge pentru o vacanţă în străinătate.

Boală curată

Călin Pop, asistent social în cadrul CPECA Bihor le-a spus elevilor ce conține o țigară. „Gudron, care se află și în compoziția asfaltului, azbest, care nu se mai folosește pentru izolații fiindcă duce la cancer, și chiar DTT, un pesticid cu efect cancerigen, toate se află, în cantități infime, într-o țigară”, a spus Călin Pop.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite