O orădeancă a dat în judecată Poliţia Comunitară după ce a fost amendată pentru că-i lătrau câinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adina Rădulescu a contestat două procese verbale întocmite de agenţi. Scandalul a pornit în urma unor reclamaţii depuse la Poliţia Comunitară de vecinii care se plângeau de gălăgia făcută de câini.

O orădeancă a contestat în instanţă două procese verbale pe care i le-a întocmit Poliţia Comunitară anul trecut. „Totul a pornit de la faptul că sunt iubitoare de animale şi ţin într-un ţarc special amenajat doi câini. Vecinii mi-au făcut reclamaţie pentru tulburarea liniştii publice din pricina câinilor”, a spus Adina Rădulescu. Ea crede însă că poliţiştii comunitari şi-au depăşit atribuţiile. „Poliţiştii au venit la uşa mea şi mi-au cerut să mă legitimez. Eram la mine în casă şi de aceea am refuzat. Cei doi lucrători ai Poliţiei Comunitare au plecat fără a încheia vreun act. M-am trezit apoi cu două procese verbale în care eram amendată pentru că am refuzat să mă legitimez şi pentru că nu am acordul vecinilor să ţin câini în curte. Dar eu nu ţin câini în spaţiul comun cu vecinii, ci într-un ţarc amenajat pe terenul meu”, a subliniat Adina.

Dreptate în instanţă  

Adina a contestat în instanţă cele două amenzi, în valoare de 800 de lei, pentru că nu le consideră valabile. „Nu le-am dat datele, nu am semnat procesele şi au fost încheiate în lipsa mea”, a explicat aceasta. Judecătoria Oradea a dat câştig de cauză Poliţiei Comunitare în ceea ce priveşte amenda pentru refuzul de a se legitima, iar orădeanca a cerut revizuire.

„Agenţii locali au găsit câinii în spaţiul comun cu vecinii, iar procedura a fost corectă. Regulamentul spune că procesul verbal poate fi întocmit în termen de şase luni de la data în care agentul a făcut constatarea neregulii. De asemenea, dacă cel căruia îi întocmim procesul verbal nu vrea să semneze, procesul este valabil dacă îl semnează un martor”, a declarat şeful Poliţiei Comunitare, Paul Kove.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite