Chioşcuri mai atractive în Parcul 1 Decembrie, dar cu patroni mai bogaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va înlocui toate tonetele şi pavajul din Parcul 1 Decembrie. Comercianţii sunt de acord că este nevoie de o schimbare, însă spun că nu ştiu dacă-şi vor permite o investiţie în noile gherete.

Aleea comercială din Parcul 1 Decembrie va fi modernizată pentru că Primăria Oradea a decis să înlocuiască toate chioşcurile. Comercianţii din zonă au aflat astăzi în ce condiţii îşi vor putea menţine afacerile în parc. „Primăria vrea să impună un model unic de chioşcuri, pentru un aspect arhitectural mai frumos în zonă. Terenul din parc este al primăriei, iar persoanele interesate vor putea licita pentru aceste spaţii, dacă chioşcurile lor vor respecta modelul impus”, a spus Mirela Macra, reprezentantul Primăriei Oradea. Prin urmare, comercianţii vor avea de licitat pentru teren, pentru care vor plăti o chirie lunară şi vor avea de cumpărat chioşcurile noi.

Comercianţii din parc spun că ideea nu este rea, însă în condiţiile economice actuale trebuie să-şi facă nişte calcule înainte să decidă dacă pot continua afacerea. „Am înţeles că un chioşc va costa între 20.000 şi 30.000 de euro. Eu în momentul de faţă nu-mi permit să plătesc chiria, care e de 1.630 de lei lunar, pentru zece metri pătraţi. Am reuşit să supravieţuiesc doar pentru că am afaceri şi în altă parte. Însă am încheiat anul fără profit”, povesteşte Lucreţia Baba, proprietarul unei plăcintării din Parcul 1 Decembrie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite