Parc modern în loc de cimitir în cartierul Nufărul din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii orădeni îşi vor petrece, de astăzi,  orele de joacă într-un spaţiu nou. Municipalitatea orădeană a marcat astăzi finalul lucrărilor la Parcul Seleuş, primul parc „european” din cartierul Nufărul.

Pe locul fostului cimitir, orădenii se pot relaxa acum în condiţii asemănătoare celor din parcurile de peste graniţă. Buruienile au fost scoase, iar terenul a fost amenajat, plantându-se 150 de arbori ornamentali. Au fost montate bănci de odihnă şi coşuri stradale. „E o plăcere să ieşi cu copilul în parc, într-un spaţiu atât de curat”, a spus Carmen Mocsar, o tânără mamă care locuieşte în zonă.

Lucrările de transformare a cimitirului în parc au început în cursul lunii iulie 2008. „Anul acesta a fost amenajat un teren de sport, un loc pentru copii în care s-au montat echipamente de joacă, respectiv un complex multifuncţional cu trei tobogane şi două leagăne, un carusel şi figurine pe arc. Ultima lucrare a fost împrejumuirea spaţiului pentru câini”, a spus astăzi Anca Sas, purtător de cuvânt la Primăria Oradea. Potrivit acesteia, valoarea lucrărilor a fost de aproximativ 100.000 de lei, plus 15.000 de euro, reprezentând sponsorizări.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite