Cursuri de paraşutism şi planorism pentru orădenii care vor să practice sporturi inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii orădeni care vor să urmeze cursuri de paraşutism sau planorism se mai pot înscrie până vineri. Pentru cei cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, care se gândesc să facă performanţă în acest domeniu, cursurile sunt gratuite. Pentru a ajunge însă până la stadiul de cursanţi, tineri trebuie să treacă o serie de teste.

Pe lângă testele medicale, cei care vor să facă paraşutism au de trecut o serie de probe fizice. Pentru cei care se gândesc să urmeze cursurile de planorism sunt teste de matematică şi fizică, materia din clasele a IX-a şi a X-a. „Testele nu sunt grele, sunt de nivel mediu. Vrem doar să vedem care este nivelul de cunoştinţe”, a declarat Radu Pantea, instructor de paraşutism.

Cei care trec vor începe cursurile, partea teoretică, în jurul datei de 15 februarie. „Teoria durează până prin luna aprilie, când va avea loc un examen, iar cei care trec vor începe activitatea de zbor”, a explicat instructorul. Orădenii care au peste 21 de ani şi vor să facă paraşutism au ocazia, însă contracost.
„Se pot face şi salturi în tandem, cu un instructor. În aceste cazuri se face doar un scurt instructaj”, a spus Radu Pantea. Înscrierile se fac la sediul Aeroclubului Smaranda Brăescu, de pe Calea Aradului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite