Campionii te ajută să te menţii în formă și să nu te îngrași, pe parcursul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timpul iernii, pasionaţii de mişcare se pot antrena sub îndrumarea unor sportivi de performanţă. Medicul nutriţionist Larisa Dumbravă le recomandă orădenilor continuarea activităţilor sportive şi pe timpul sezonului rece.

Chiar dacă a trecut vremea activităţilor în aer liber, sportivii de performanţă şi medicii nutriţionişti le recomandă orădenilor să nu întrerupă activitatea fizică pe timpul iernii. „Le recomand tuturor să se scuture de lene chiar dacă sunt astenici după toamna asta lungă şi să meargă la sală, să facă sport”, a spus Anca Wallmen, multiplă campioană la kyokushin şi antrenoare de tae-bo.

„Dacă şi eu pot să fac asta, cu 13 kilograme în plus şi cu program de mămică, atunci şi alţii pot să vină o oră pe zi la sală”, a spus antrenoarea, care a născut de curând, însă cu toate astea s-a întors deja în sală, unde ţine antrenamente de tae-bo.

Ea a mai subliniat că activitatea fizică ajută foarte mult şi la păstrarea unui tonus psihic bun, mai ales în zilele mohorâte din anotimpul rece. „Încerc să fac tot posibilul să ajung la sală cel puţin de trei ori pe săptămână”, a spus Lavinia Popa, o orădeancă de 24 de ani.

Sport în sală

Orădenii care vor să experimenteze antrenemante mai dure, mai potrivite pentru bărbaţi, pot încerca box-fitness, cu Harris Wallmen, antrenorul lotului naţional de karate kyokushin. „Nu cred că temperatura de afară şi anotimpul ne pot interzice mişcarea. Dacă vara facem mai mult înot şi activităţi în aer liber, în anotimpul rece avem la dispoziţie sporturile în sală, de la aerobic, la dans de societate, aikido, în funcţie de preferinţe şi de starea de sănătate”, a precizat medicul Larisa Dumbravă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite